money-g9b8f15ff1_1280

Îți dorești să pui deoparte o sumă de bani pentru un obiectiv financiar de viitor? Poate te-ai gândit să-ți autofinanțezi o idee de afacere sau vrei să ai parte de un concediu lung și binemeritat vara viitoare – oricare ar fi motivul pentru care ai nevoie să economisești bani, un depozit bancar poate fi produsul financiar de care ai nevoie.

Despre ce este depozitul bancar și cum funcționează, vom discuta în rândurile de mai jos:

Ce este un depozit bancar?

Un depozit bancar este un instrument de economisire pe care o persoană îl utilieaza pentru a-și atinge obiectivele financiare. Pentru sumele economisite printr-un depozit, utilizatorul primește o dobânda care se adaugă în cont la maturitatea depozitului sau lunar, in functie de tipul depozitului.

Titularul contului de depozit are dreptul de a-și retrage fondurile depuse, astfel cum se prevede în termenii și condițiile care reglementează contractul de depozit si cont curent.

Citeste si:  Fondul mutual BCR Expert va investi in Bursa

Cum funcționează un depozit bancar?

Băncile oferă un spațiu sigur pentru persoanele fizice și juridice pentru a-și depozita și păstra fondurile. În schimbul depozitelor de bani constituite de utilizatori, băncile plătesc o rată a dobânzii care diferă în funcție de tipul de depozit si de perioada pe care acesta este constituit.

Suma de bani economisita printr-un depozit este blocată pe toată perioada de constituire insa in cazul in care este necesar ca retragerea sumei de bani sa se efectueze inainte de maturitatea depozitului, acest lucru este posibil dar are ca si consecinta pierderea dobanzii accumulate pana la acel moment. Băncile permit deponenților flexibilitatea de a-și economisi fondurile de la perioade foarte scurte până la perioade lungi (3, 4, 5 ani). Rata dobânzii la depozit este diferita in functie de perioada pentru care fondurile sunt plasate la bancă.

OTP Bank oferă mai multe opțiuni la data scadentă a depozitului, astfel:

  • Prelungirea automată a depozitului cu capitalizarea dobânzii;
  • Prelungirea automată a depozitului fără capitalizarea dobanzii;
  • Lichidarea automată a depozitului.
Citeste si:  Normele de aplicare a Codului Fiscal au fost adoptate de Guvern

Depozitele pot fi constituite atat in sucursalele OTP Bank cat si online,

Depozitele au două beneficii importante:

  • Îți asiguri fondurile și stai liniștit că suma de bani strânsă rămâne în siguranță chiar și în cele mai grave crize economice;
  • Faci banii să lucreze pentru tine, având posibilitatea nu doar să economisești, dar și să câștigi bani în plus doar depozitându-i.

Daca vrei sa scapi de drumurile la banca si sa fii mereu conectat cu banii tăi, în mediul online, deschide-ți acum un depozit bancar online la OTP Bank!