ProCredit Bank Romania a primit ieri din partea FITCH RATINGS, ratingul `BB+` pe termen lung, pentru obligatiunile pe care banca le-a lansat in perioada 9 – 22 martie, aceasta fiind prima oferta publica de obligatiuni a bancii. Valoare totala a emisiunii este de 35 milioane RON, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Emisiunea este compusa din 70.000 de obligatiuni de rangul I, cu o valoare nominala de 500 RON, avand o maturitate de 3 ani si o dobanda fixa de 8.5 % pe an. Valoarea emisiunii va putea fi majorata cu 15% in caz de suprasubscriere.

Evaluarile Fitch Ratings reflecta stabilitatea unei institutii si pot fi folosite de catre investitori pentru determinarea gradului de risc al investitiei. Ratingul primit de catre banca pentru emisiunea de obligatiuni are la baza documentele pe care ProCredit Bank Romania le-a pus la dispozitia agentiei in vederea analizarii riscului la care sunt supusi potentialii investitori. Calificativul obtinut reflecta stabilitatea pe piata a ProCredit Bank Romania.

Citeste si:  Cat de transparent acorda bancile credite pentru IMM-uri

ProCredit Bank Romania a mai primit din partea aceleiasi agentii, in octombrie 2005, ratingul `BB+`pe termen lung. Acesta reprezinta o opinie cu privire la capacitatea institutiei de a-si onora obligatiile financiare.

In prezent 26 % din actiunile ProCredit Bank Romania sunt detinute de catre ProCredit Holding. Asteptarile Fitch Ratings sunt ca pana la sfarsitul anului 2007 acesta sa detina majoritatea actiunilor.

De
spre ProCredit Bank

ProCredit Bank este singura bancã de microfinanþare din România a cãrei misiune este sã devinã un furnizor de calitate in ceea ce priveste finantarile ºi serviciile bancare generale pentru micro-întreprinzãtori, intreprinderile mici si mijlocii si producatorii agricoli din România. Acest obiectiv este realizat prin furnizarea unor servicii excepþionale pentru clienþi, prin produse personalizate ºi o reþea naþionalã.
In activitatea de creditare, ProCredit Bank Romania se axeazã pe finanþarea microîntreprinzãtorilor, întreprinderilor mici ºi mijlocii, fiind convinsã ca acest sector contribuie esenþial la dezvoltarea economiei.
ProCredit Bank sprijinã afacerile clienþilor sãi în cel mai eficient mod, la standardele internaþionale ale bãncii. Fiind o bancã cu o gama larga de produse si servicii, ProCredit Bank Romania oferã clienþilor sãi – persoane fizice ºi juridice – mai multe opþiuni de depozite si plasamente în condiþii avantajoase.
În România, ProCredit Bank a fost înfiinþatã în 2002 (mai intai sub numele Banca de Microfinantare MIRO S.A.) ºi reprezintã rezultatul unui parteneriat intre instituþii financiare de renume internaþional, cum ar fi: BERD, IFC – Membrã a Grupului Bãncii Mondiale, Commerzbank, DEG, ProCredit Holding (companie germanã de investiþii), ºi IPC. Aceastã structurã unicã de acþionari asigurã stabilitate si un management profesionist bancii, asigurand premisele pentru o evoluþie dinamicã a ProCredit Bank pe piaþa româneascã, se mai arata in comunicatul de presa al bancii.

Citeste si:  Tranzactii de 2,2 milioane lei la BER