Daca treceti la Outlook 2007 de la unele versiuni anterioare ale programului de email Microsoft – precum Outlook 2003 sau Outlook Express – multe din mesajele primite vor arata foarte ciudat.

Si asta deoarece Outlook 2007 nu mai utilizeaza capacitatile HTML ale Internet Explorer, care are o comanda foarte buna pentru HTML. In schimb, Outlook 2007 afiseaza mesajele e-mail utilizand Word for Windows, care are notorietate in deformarea HTML.

David Greiner – executiv al Campaign Monitor, o companie specializata in modificarea e-mailurilor pentru a functiona corect cu toate tipurile de programe – a scris recent ca Outlook 2007 “duce designul e-mail in urma cu cinci ani”.

Principala problema este ca Word for Windows, spre deosebire de Internet Explorer, are un slab suport pentru standardele HTML. Aceste practici au fost dezvolate cu ani in urma pentru a adauga simplitate si predictibilitate continutului Web.

Standardele includ “stiluri”, cunoscute si ca CSS sau cascading style sheets. Style-urile permit creatorului unui mesaj email sa defineasca fonturi, culori si alte obiecte la inceputul mesajului si nu in timpul redactarii, consumand timp si latime de banda.

Unele din functiile Outlook 2007 care nu mai functioneaza corect includ:
– culorile pentru fundal

– pozitionarea elementelor in mesaj
– spatierea
Pana cand Microsoft va remedia aceste neplaceri, utilizatorii nu vor avea decat sa simplifice mesajele email, utilizand doar acele tehnici pe care noul program email le intelege.