Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a anuntat luni, ca in anul 2005, numarul clientilor companiei a ajuns la sapte milioane de utilizatori, potrivit unui comunicat de presa al Orange Romania. La sfarsitul anului trecut, rata penetrarii telefoniei mobile in Romania atinsese 62%, iar Orange estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2006, rata penetrarii acestor servicii va creste pana la 75%.

Potrivit datelor companiei, in decurs de numai un an, 2 milioane de romani au ales serviciile Orange.

“Atingerea pragului de sapte milioane de clienti reprezinta o realizare remarcabila pentru Orange Romania. Aceste cifre evidentiaza o data in plus succesul telefoniei mobile in tara noastra in general, si cu precadere succesul Orange in Romania”, a declarat Richard Moat, presedintele Orange Romania.

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2005, Orange Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 617 milioane euro si 6.22 milioane clienti. Compania detine o retea de magazine proprii care cuprinde 25 de locatii si are o acoperire a populatiei de 96,6%.
Orange Romania este parte a Grupului Orange una din cele mai mari companii de comunicatii din lume cu prezenta in 17 tari.

Citeste si:  Apeluri prin Internet, cu ajutorul telefonului fix

In Romania, principalul concurent al Orange Romania este Mobifon, operatorul retelei de telefonie mobila Connex-Vodafone. Recent, Connex Vodafone a anuntat ca numarul de clienti ai companiei a ajuns la peste 6,1 milioane.

La sfarsitul anului trecut, Connex-Vodafone a raportat o crestere de 25% a anumarului de clienti, ca urmare in principal a rezultatelor pozitive obtinute in trimestrul trei al anului 2005, cand compania a atras peste 600 de mii de utilizatori noi.

Ca urmare a cresterii numarului de clienti, la inceputul lunii februarie a anului 2006, ANRC a alocat noi resurse de numerotatie companiilor Orange si Connex-Vodafone, in urma solicitarilor facute. Astfel, cele doua doua companii au primit dreptul de a utiliza cate un milion de numere fiecare pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila.