Pentru numerosi utilizatori, Google Chromecast este folosit doar pentru a transforma televizoarele in televizoare inteligente. Cu toate acestea, dongle-ul HDMI permite in egala masura accesarea unor servicii muzicale. O platforma de muzica foloseste tehnologia streaming in acelasi scop ca si Netflix, YouTube, Apple TV, Amazon Prime.

Este posibil sa asculti muzica cu Chromecast?

Da, este posibil sa asculti muzica cu ajutorul Chromecast. Dongle-ul HDMI este un cititor de flux multimedia. Se poate folosi pentru a difuza continut in streaming, independent de natura sa (audio sau video). Exista la ora actuala o multitudine de aplicatii muzicale compatibile cu Chromecast. Principiul este exact acelasi ca si in privinta aplicatiilor video. In schimb, vei difuza continut de pe smartphone spre receptor. Poate fi vorba despre un televizor, un home-cinema sau o boxa portabila.

Aplicatiile compatibile

Spotify. Spotify este considerat adesea drept Netflix al pietei streamingului muzical. Paltforma suedeza este, bineinteles, compatibila cu Google Cast. De altfel, aceasta optiune este valabila pentru abonatii Spotify Premium si utilizatorilor de versiune gratuita.

Tuneln radio. Tuneln radio este o aplicatia compatibila cu Chromecast inca din anul 2014, adica la un an de la lansarea primei generatii Wi-Fi. Drept urmare, internautii nu au prea avut timp la dispozitie sa compare calitatea audio in streaming direct sau in mirroring mode. Aplicatia aduna la ora actuala numai putin de 6 milioane de podcasturi.

Apple Music. Unii internauti sunt surprinsi cu siguranta sa vada Apple Music in lista aplicatiilor muzicale compatibile Chromecast. Aceasta compatibilitate ii permite sa se alinieze in randul principalilor concurenti din acest sector, adica intra in concurenta directa cu Deezer si cu Spotify.

SoundCloud. SoundClound se demarca in mod clar pe Chromecast Audio datorita naturii conceptului. Este vorba despre o platforma deschisa. Site-ul aduna milioane de compozitori amatori sau profesionisti din intreaga lume. Aceasta comunitate are drept scop stimularea creativitatii pe scena muzicala.

Sursa: https://www.mediacritik.com/applications-compatibles-avec-chromecast/