O afacere inedita, cu desfacere asigurata!

Cresterea animalelor pentru blana s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o ocupatie dintre cele mai rentabile. Iata de ce va propunem sa desfasurati o activitate in acest domeniu, devenind crescator de chinchilla – niste animale care nu necesita conditii speciale si care au o blana deosebit de pretioasa. Avantajul major consta in faptul ca desfacerea va este asigurata prin colaborarea cu un crescator profesionist.Cresterea chinchillelor pentru blana

Avantajele afacerii

Pentru desfasurarea activitatii nu este nevoie de un spatiu mare. Cel putin pentru cateva familii, o incapere de 15-20 mp e de ajuns.

Chinchillele sunt animale foarte curate, negalagioase, iar lucrul cu ele ia foarte putin timp. Cerintele de baza ale acestei indeletniciri sunt: punctualitate maxima in ceea ce priveste ora de hrana, controlul regulat al starii generale a animalelor si seriozitate in activitatea de crestere. Chinchilla fiind un animal nocturn si destul de sensibil la factorii perturbatori, trebuie sa i se asigure cat mai multa liniste si confort in timpul zilei.

In plus, nu trebuie sa fiti specialist in cresterea animalelor pentru a va apuca de aceasta indeletnicire.

Afacerea se poate desfasura foarte bine ca o a doua ocupatie de catre o persoana sau o familie in care cel putin un membru isi petrece mai mult timp pe langa casa. O singura persoana poate ingriji 1.000 de chinchilla. De altfel timpul acordat intretinerii animalelor este foarte redus, hranirea durand 15-30 minute pe zi, in functie de numarul animalelor.

Citeste si:  Comert electronic in Romania

De asemenea, afacerea este deschisa unor categorii largi de persoane, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Conditii si costuri de start

Pentru a demara afacerea aveti nevoie de aproximativ 700-800 $, bani necesari pentru:

– achizitionarea unei singure familii de chinchilla compusa din 5 femele si unul sau doi masculi standard

– procurarea de custi (o cusca are pretul de 15$)

–  amenajarea unui spatiu modest (15-20 mp)

Investitia initiala in animalele si materialele necesare o recuperati dupa primul an de activitate, din vanzarea puilor, pretul acestora fiind de 22-40 $/buc. Singura cheltuiala care va ramane, cea cu hrana, este nesemnificativa: 1 kg de concentrat pe luna, la pretul de 0,30 $/kg.

Orice persoana fizica care vrea sa tina cateva familii o poate face fara vreo autorizatie speciala, ca si cand ar creste orice fel de animal.

La cumpararea animalelor, se semneaza un borderou de achizitii, la fel si la vinderea puilor.

Citeste si:  Ghid de recrutare pentru publicitate

Primii clienti care au cumparat cate o familie de chinchilla de la Simon Lorand au fost doi medici si un profesor. Acum, dansul colaboreaza cu persoane din toata tara si chiar din strainatate. Afacerea este foarte indicata pentru pensionarii care-si cauta o ocupatie linistita dupa anii de serviciu. Ea nu necesita sa i se aloce mult timp si poate aduce venituri considerabile.

Profitabilitatea afacerii

Pentru viitorul crescator de chinchilla, e foarte important faptul ca investitia initiala, desi pare semnificativa, se poate recupera dupa primul an de activitate, in functie de productivitatea femelelor. Gestatia chinchilelor dureaza 4 luni, deci se pot realiza 2-3 monte intr-un an. Chinchilele nasc in medie 2-3 pui la o fatare, ca urmare intr-un an, daca o femela naste 7 pui, s-a recuperat deja investitia pentru femela respectiva.

Iata un calcul simplu care arata care vor fi veniturile dvs. din exploatarea unei singure familii de chinchilla: 5 femele x 7 pui = 35 pui x 22 $/buc= 770 $/an.
Daca lucrati insa cu 5 familii de chinchilla veniturile devin foarte interesante – peste 3.800 $/an.

Citeste si:  Recrutarea

Aceasta rata a profitului foarte mare constituie unul dintre punctele forte ale afacerii. Un alt avantaj e dat de faptul ca activitatea nu presupune o munca calificata. Practic si un copil se poate ocupa de intretinerea chinchillelor.

Lucrarea va ofera cele mai utile sfaturi cu privire la:

– anatomia si fiziologia chinchillelor
– alimentatia chinchillelor si retete de furaje pe varste de crestere
– inmultirea chinchillelor
– metodele de sacrificare si jupuire
– planul de afaceri cu ajutorul caruia va puteti investi profitabil banii
– legislatia specifica acestei afaceri
– adresele utile desfasurarii acestei afaceri; descoperiti in plicul cu adrese utile coordonatele de contact ale catorva firme care asigura materialul biologic si preluarea animalelor

Este o afacere simpla, usor de administrat si cu un potential de crestere foarte mare.

Detalii/Comanda