Turismul mondial inca este grav afectat de criza sanitara din 2021

Organizatia Mondiala a Turismului estimeaza ca pierderile totale sunt in jur de 2.000 de miliarde de dolari

Turismul iar a iesit in pierdere in 2021? Sub efectul crizei sanitare legata de pandemia de Covid-19, sectorul se pare ca pierdut din nou 2.000 de miliarde de dolari, cel putin asa a anuntat Organizatia Mondiala a Turismului, OMT. In orice caz, se crede ca reluarea activitatii este una lenta si fragila.

Aceasta estimare, similara cu pierderile din anul 2020, survine dupa ce noi restrictii au fost anuntate- mai ales in Europa, pentru a face fata unui nou val al pandemiei, din cauza aparitiei variantei Omicron. Aceasta varianta, detectata pentru prima data in Africa de Sud incepe sa se raspandeasca din ce in ce mai tare in mai multe tari.

Aceste ultime evolutii arata ca situatia este total imprevizibila si ca sectorul turistic nu este la adapost de problemele sau restrictiile ce mai pot aparea. Si poate provoca enorme pagube economice, dupa cum a recunoscut si secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili.

Citeste si:  Ghid de recrutare in contabilitate si finante

Conform agentiei OMT, care va tine pana in 3 decembrie Adunarea sa generala de la Madrid, turistii vor calatori cu 70-75% mai putin fata de era inainte de pandemie.

Sectorul turistic, unul din cele mai afectate de consecintele pandemiei de Covid-19, ar trebui sa faca fata din nou unor pierderi catastrofice evaluate la 2000 de miliarde de dolari sau la un nivel asemanator cu pierderile din 2020.

Criza sectorului turistic este una istorica, dar turismul are capacitatea de a se recupera foarte repede. Secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili declara ca spera ca anul 2022 va fi unul mult mai bun fata de 2021.

Dar, nivelul de vaccinare inegal sau noile variante de Coronavirus pot afecta si anul viitor vacantele sau calatoriile turistilor.  Speram ca totusi anul 2022 va fi unul mai reusit in domeniul turismului.