Apple si-a prezentat ieri rezultatele care sunt peste asteptari, toate liniile de productie afisand super performante, mai ales modelele de iPhone din gama premium. Firma cu logo cu mar a generat in al treilea trimestru al anului, adica la sfarsitul lunii iunie un castig net de 21,74 de miliarde de dolari, adica 1,30 de dolari pe actiune, spre deosebire de 11,25 de miliarde de dolari si 65 de centi pe actiune, cu un an in urma.

Informatii concrete

Cifra de afaceri a urcat, explodat chiar, cu 36% ajungand la 81,40 de miliarde de euro. Cifra de afaceri a fost clar depasita de asteptari, Apple declarand la un moment dat ca se asteapta la castiguri de 73, 30 de miliarde de dolari. Aceste castiguri spectaculoase se datoreaza in special produselor vedeta, telefoanelor iPhone din gama premium. Vanzarile au crescut de la 49,8% la 39,57 de miliarde de dolari si cele ale modelelor de iPad de la 11,9% la 7,37 de miliarde de dolari. Aceste doua linii de produse si-au regasit dinamismul datorita dezvoltarii telemuncii.

Citeste si:  Facilitati pentru IMM-uri

Pe de alta parte, serviciile care include AppStore, iCloud si iTunes au adus si ele vanzari record, afisand un procent de 32,9% ajungand la 17,49 de miliarde de dolari. Apple revendica 700 de milioane de abonati, numarul acestora crescand cu 150 de milioane pe an.

Produsele wearables (ceasurile inteligente in special) au avut pare de o crestere de 36%, ajungand la 8,77 miliarde de dolari. Din ce in ce mai multe persoane aleg sa cumpere ceasurile inteligente oferite de Apple.

Apple se asteapta ca impactul de crestere a veniturilor sa fie si mai crescut in ultimul trimestru al anului. Insa, din cauza constrangerilor cu privire la aprovizionare in cursul urmatorului trimestru vor fi mai mari decat cele intalnite in ultimul trimestru. Aceste constrangeri vor avea in special un impact asupra modelelor de iPhone si iPad. Vom vedea pe viitor ce se va intampla pe viitor. Va tinem la curent cu informatii despre acest subiect.

Citeste si:  Comunicarea excesiva pe e-mail dauneaza companiilor