Constructorul american de automobile va crea patru uzine in Statele Unite ale Americii, promitand numai putin de 11 000 de locuri de munca pana in anul 2025.

Despre ce este vorba?

Este vorba despre una din cele mai mari investitii realizate vreodata in ultimii 118 de existenta a companiei Ford. Se pare ca Ford este pus pe fapte mari, isi doreste sa faca tranzitia spre masinile electrice pana in anul 2025. Ford a anuntat luni, 28 septembrie, ca acorda o sansa tranzitiei electrice. Fapt concretizat datorita parteneriatului cu sud-coreeanul SK Innovation, reprezentand o investitie de 11,4 miliarde de dolari (9,74 miliarde de euro). Ceea ce ar insemna numai putin de 11 000 de locuri de munca prin anul 2025.

Sub presiunea unei opinii publice, clientii si investitorii din ce in ce mai sensibili la problematica protejarii mediului inconjurator, numerosi sunt constructorii care si-au indreptat atentia spre electrificarea masinilor pentru a reduce emisiile poluante.

Constructorul american a precizat ca doua fabrici de baterii urmeaza sa fie instalate la Kentucky, in centrul Statelor Unite ale Americii. O a treia fabrica de baterii va fi construita in partea de est a orasului Tennessee, pentru ca o noua fabrica de asamblare sa inceapa sa produca masini electrice pana in anul 2025.

Ford va investi in total suma de 7 miliarde de dolari (5,98 miliarde de euro) care face parte din 30 de miliarde (25,64 miliarde de euro) deja anuntate mai devreme anul acesta. SK Innovation va rambursa restul sumei. Aceasta investitie sustine “obiectivul pe termen lung al companiei de a crea un ecosistem de fabricare american durabil si sa accelereze progresul spre neutralitatea carbonului conform acordului de la Paris cu privire la climat. Ford se asteapta ca volumul de vanzari mondiale sa fie in intregime electric pana in 2030, spre deosebire de 40% estimate in primavara.