Aerostar a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 30,09 milioane lei, în creştere cu 50% faţă de cel din perioada similară din 2022, de 20,04 milioane lei, conform datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile totale ale companiei s-au ridicat la 145,43 milioane lei, iar cheltuielile la 112,35 milioane lei. Cifra de afaceri a depăşit 124,7 milioane lei (T1 2022: 104,3 milioane lei).

Vânzările la export au înregistrat, de asemenea, o creştere, de la 75,5 milioane lei în primele trei luni din 2022, la 102,87 milioane lei, determinată în principal de reactivarea pieţei pentru produse aeronautice fabricate.

La finalul primului trimestru, Aerostar a derulat investiţii în valoare de 5,54 milioane lei, din care 89% pentru achiziţia de echipamente
tehnologice.

Aerostar are ca obiect principal de activitate “Fabricarea de aeronave şi nave spaţiale”. În România furnizează servicii de reparaţie pentru avioane militare şi reparaţie piese şi componente electronice pentru avioane militare, modernizări, integrări şi mentenanţă pentru sistemele de aviaţie militară, servicii de reparare ale sistemelor şi ale lansatoarelor şi produse de aviaţie civilă.

Citeste si:  Microintreprinderile, in ceata consultantei

În Europa furnizează servicii de mentenanţă pentru aviaţia civilă, produse de aviaţie (sisteme trenuri de aterizare, piese mecanice, ansamble şi
subansamble), echipamente electronice şi echipamente de sol. În Asia şi Africa furnizează servicii de mentenanţă aviaţie civilă şi în Canada
furnizează produse de aviaţie.

În domeniul aviaţiei civile Aerostar este furnizor de aerostructuri, componente şi ansambluri pentru industria globală de aviaţie având drept clienţi finali companii precum Airbus, Ariane Group, Boeing, Bombardier, Dassault, GKN Aerospace, Gulfstream, Premium Aerotec, SAFRAN Landing Systems etc.

Aerostar, principal furnizor regional independent de servicii de întreţinere, deţine autorizări pentru executarea lucrărilor de MRO la tipurile de avioane Boeing 737 seriile 300-900, Boeing 737 MAX, familia de avioane Airbus 320, ceo & neo, cât şi pentru componente.

Compania este activă în programe de modernizări, integrări şi mentenanţă de sisteme de aviaţie militare şi apărare, fiind furnizor de prim rang pentru Ministerul Apărării Naţionale din România