kostiantyn-li-1sCXwVoqKAw-unsplash

Merită să investești în imobiliare? Înainte de a-ți răspunde la această întrebare, ia în calcul și faptul că acest tip de investiție este considerată de majoritatea drept una dintre cele mai sigure tipuri de plasament pe care le-ai putea încerca. Singura problemă în acest caz ar putea fi lipsa de experiență.

Și mai concret: are rost să bag banii într-un apartament cu 3 camere de vânzare în bloc nou? Află care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le cunoști despre investițiile în imobiliare și vei putea să răspunzi la această întrebare cu temele făcute!

Nu vei avea succes dacă nu te documentezi

Spuneam în introducere faptul că singura problemă va fi reprezentată de lipsa de experiență. Din păcate, acumularea experienței se poate face doar la fața locului, dacă te arunci cu capul înainte în piața imobiliară.

Citeste si:  Blocuri noi, apartamente noi - cum arata piata in Bucuresti

Ce poți face totuși pentru a înclina balanța în favoare ta, va fi să suplinești lipsa de experiență cu documentarea. Să stăpânești acest domeniu nu va fi ușor fără documentare serioasă. Așadar, ia la rând cărțile de specialitate, ghidurile scrise de profesioniști și chiar forumurile, cele care-ți vor arată situația reală din piață, dincolo de teorie.

Cine nu va avea succes în acest domeniu

Majoritatea specialiștilor sunt de acord că există o categorie anume de oameni care nu vor avea succes și nu vor face profit de pe urma investițiilor din imobiliare, indiferent de context. Ei consideră că acești oameni sunt cei care urmăresc randamentele mari și vor să facă bani rapid.

Asta nu înseamnă că dacă vei cumpăra ieftin și vei vinde scump, și asta cât se poate de repede, nu vei face bani. Dar, în general, mai ales în acest domeniu, investițiile se fac pe termen lung.

Alegerea chiriașilor este deosebit de importantă

Dacă abordarea ta în afaceri va avea legătură cu investiția în imobiliare și apoi închirierea lor, cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să alegi cu mare grijă chiriașii. Întotdeauna există riscul de distrugere al imobilului, sau al mobilei din interiorul său, asta ca să nu mai vorbim de penalitățile legate de neplata facturilor.

Citeste si:  Exproprieri pentru modernizarea caii ferate Bucuresti Baneasa-Fetesti

Așadar, alege cu grijă chiriașii, de preferat după ce te-ai întâlnit cu ei și ați avut o discuție sinceră, din care îți poți da seama ce fel de oameni sunt. Nu ești genul care să aibă încredere în oameni din principiu? În acest caz înarmează-te și cu un contract de închiriere cât mai bine pus la punct. Acesta va putea fi folosit în situațiile în care lucrurile nu decurg similar cu ce ați decis în cadrul înțelegerii verbale.

Calculele trebuie să stea la baza oricărei decizii

Înainte de orice investiție trebuie să-ți pui o serie de întrebări care să te ajute să realizezi rentabilitatea acțiunii respective. Evident, răspunsul la aceste întrebări va veni la pachet și cu o serie de calcule și estimări care să-ți ofere ceva mai multă claritate.

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte:

  • Care este valoarea achiziției?
  • Cât te va costa renovarea imobilului, dacă este necesară?
  • Care este suma la care se vor ridica taxele și impozitele aferente achiziției?
  • Care sunt cheltuielile preconizate lunar și cum le vei achita?
  • Cât timp va fi necesar pentru recuperarea investiției și pentru generarea profitului?
  • Ce faci dacă nu vei găsi un vânzător sau un chiriaș pentru sumele dorite și la momentul dorit?
Citeste si:  Elon Musk afirma ca nu detine nicio casa

După ce ai făcut o cercetare serioasă de piață și ai luat în calcul aspectele de mai sus, poți începe căutările!