Peiter Zaitko, fostul director de securitate Twitter a denuntat recent o serie de practici nepotrivite in sanul retelei sociale. Acesta a depus o plangere la SEC, jandarmul bursier american.

Sa fie acesta debutul “Twitter Files”? Un fost director de securitate Twitter, Peiter Zatko, a denuntat recent o serie de practici nepotrivite a retelei sociale. Intr-un document intins de-a lungul a 80 de pagini adresat in luna iulie jandarmului bursier american (SEC), fostul director vrea sa scoata la iveala zeci de “fraude” comise in ultimii ani.

Plangerea este disponibila in integralitate pe site-ul oficial Washington Post.
Printre cele mai serioase acuzatii aduse de Peiter Zatko este urmatoarea: acesta da asigurari asupra faptului ca Twitter a violat un acord incheiat cu autoritatea concurentei americane (FTC). Angajamentul luat in anul 2011 se refera in special la securitatea oferita de Twitter utilizatorilor sai. Or, conform informatiilor, jumatate din serverele companiei functioneaza datorita unor programe invechite. Cu alte cuvinte, vulnerabilitatea in fata hackerilor este ridicata.

Citeste si:  Coalitia modifica Legea electorala in regim de urgenta

Peiter Zaitko acuza in egala masura Twitter si pe directorul acestuia, Parag Agrawal ca l-a “mintit” pe Elon Musk cu priivre la numaul de conturi active false de pe platforma. Un element care l-a deerminat pe cunoscutul miliardar sa isi retraga oferta de cumparare a retelei sociale.

Viitorul achizitionarii Twitter va fi judecat in fata tribunalului american pe data de 17 octombrie, drept urmare, procesul este unul complex si de lunga durata. Patronul Tesla a reactionat la aceasta veste pe Twitter, cum o face de obicei. A publicat o imagine sobra cu un greiere insotit de mesajul Give a little Whistle, facand referire directa la fluierul comercializat la pretul de 50 de dolari.

La randul sau, Twitter contesta acuzatiile facute de fostul angajat, le considera ineficiente si acuzatia o catalogheaza drept plina de incoerente.

Sursa: https://www.lefigaro.fr/secteur/high-tech/un-ancien-dirigeant-de-twitter-assure-que-l-entreprise-a-menti-a-musk-sur-les-faux-comptes-20220823