“Jim Collins este, probabil, cel mai citit scriitor de literatura economica din lume”, scria The Economist in 2004. şi nu fara motiv. Caci in mai puţin de 3 ani de la apariţie, ediţia in limba engleza a acestei carţi se vanduse deja in peste 1,5 milioane de exemplare. Iar de atunci şi pana in prezent a fost tradusa in peste 30 de limbi, devenind rapid un bestseller in intreaga lume.

Excelenta in afaceri

Peter Drucker o descria astfel: “Aceasta carte, bine scrisa şi bazata pe o cercetare atenta, dovedeşte netemeinicia celor mai multe false teorii din managementul actual – de la cultul supraomului aflat in poziţia de CEO, pana la cultul faţa de IT şi mania fuziunilor şi achiziţiilor. Mediocritatea nu poate deveni competenţa, dar competenţa se poate transforma in excelenţa.” Bazata pe un proiect de cercetare extins pe durata a 5 ani, aceasta carte a fost rezultatul eforturilor de analiza a peste 1.400 de companii incluse in Fortune 500, din care – in final – numai 11 au indeplinit criteriile de excelenţa in afaceri. Iar rezultatele acestor eforturi de cercetare nu au intarziat sa apara.

Citeste si:  Cum sa folosesti publicitatea in favoarea ta

In anul publicarii sale, cartea a fost desemnata de Business Week printre primele 10 carţi de afaceri din SUA. Apoi s-a menţinut ani de zile in topul New York Times al celor mai bine vandute carţi de non-ficţiune. Editura HarperCollins, care a publicat ediţia americana a carţii, o nominalizeaza şi astazi printre lucrarile sale economice cu un imens succes. Iar USA Today o includea in 2005 printre titlurile care inregistrasera cele mai mari vanzari. In 2006, Wall Street Journal a cotat cartea de faţa printre primele 10 din domeniu. In fine, la data publicarii ediţiei in limba romana, lucrarea de faţa se afla printre primele 10 carţi de afaceri şi investiţii comercializate prin Internet.
Iata o carte perena, care nu este doar un obiect de studiul in cadrul programelor MBA. Avem in faţa una dintre acele carţi pe care managerii şi liderii corporaţiilor le citesc şi rascitesc mereu, in ciuda trecerii timpului.

Autor: Jim Collins

Editura: CURTEA VECHE

Citeste si:  Strategii publicitare. De la studiul de marketing la alegerea diferitelor media

Detalii/Comanda