Lovitura dura pentru Tesla care scade in clasmentul 2021 al celor mai fiabile vehicule din Statele Unite ale Americii.

Fascinatia Tesla

Pana si in ziua de azi numerosi sunt cei care intorc capul atunci cand vad o masina Tesla trecand pe strada. Constructorul american inca fascineaza marele public datorita masinilor cu aspect inovant si futurist. Aceasta fascinatie se regaseste in special in cifrele dezvaluite recent de Tesla. Spre exemplu, in decembrie 2020, Tesla Model 3 era cel mai vandut vehicul in Regatul Unit, devansand astfel masinile cu motor pe benzina sau diesel precum Volkswagen Golf sau Ford Fiesta care ocupa in luna decembrie locurile doi respectiv trei in clasament.

Cu toate acestea, cunoscatorii stiu faptul ca Tesla este destul de des criticata pentru fiabilitatea sa in timpul unor sondaje de satisfactie efectuate in randul proprietarilor. Trebuie sa spunem ca Elon Musk, presedintele Tesla, prefera sa mizeze pe natura inovanta a vehiculelor sale, optimizand spre exemplu viteza acestora, mai degraba decat sa se ingrijoreze pentru calitatea sau fiabilitatea lor. Anul trecut, Philippe Chain, fostul vice-presedinte al calitatii Tesla, explica de ce nu este recomadat sa se cumpere primele loturi lansate de Tesla, oricare ar fi modelul.

Citeste si:  Permis de conducere in 24 de ore

O ancheta care afecteaza putin imaginea Tesla

De parca nu era de ajuns acest lucru, JD Power tocmai a dezvaluit in aceasta saptamana studiul anual asupra fiabilitatii vehiculelor americane din anul 2021. O veste proasta pentru Tesla care a ajuns pe ultimul loc al clasamentului in timp ce Porsche, cu Model S se pozitioneaza pe locul doi in spatele Lexus. Cu toate acestea, este important sa precizam faptul ca Tesla nu este pozitionata cu adevarat deoarece JD Power nu a reusit inca sa chestioneze proprietarii din 15 state. Scorul a fost deci calculate pe un panel de 35 de state, nu de 50, asa cum ar fi trebuit.

JD Power estimeaza ca Tesla s-ar fi pozitionat pe locul 31 in acest clasament, daca sondajul s-ar fi desfasurat in cele mai bune conditii. Ceea ce inseamna ca Jaguar Alfa Romeo si Land Rover s-ar pozitiona dupa Tesla.