Romanii nu prea cred ca Traian Basescu ar fi fost cu adevarat amenintat de un ziarist. Un sondaj CURS, comandat de publicatia Saptamana Financiara, arata ca peste jumatate din respondenti considera ca ar fi fost vorba doar despre o discutie mai dura intre doi vechi prieteni. Potrivit CURS, 65% din romani se declara la curent cu afirmatiile sefului statului pe aceasta tema, dar numai 26 la suta cred ca ar fi fost vorba cu adevarat de o amenintare, transmite postul de televiziune Realitatea TV. Mai mult de jumatate apreciaza ca ar fi fost vorba despre o discutie mai dura.

Peste 50 la suta dintre acestia cred ca presedintele trebuie sa sesizeze Parchetul General, iar o treime sunt impotriva acestui demers.

51% spun NU

65% din respondenti sunt la curent cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora ar fi fost amenintat de un ziarist.

51% din cei care sunt la curent spun ca nu a fost vorba de o amenintare, ci de o discutie mai dura.

Citeste si:  Strainii au incins Bursa

26% considera ca presedintele a fost amenintat telefonic.

Povestea demisiei

Intrebati despre motivele care l-au determinat pe premierul Calin Popescu Tariceanu sa renunte la demisie si anticipate, 34% din respondenti considera ca prim-ministrul a fost influentat de anumite persoane si tot atatia sunt de parere ca seful Executivului a luat decizia pe cont propriu. Peste 20 la suta din cei chestionati considera ca Tariceanu a fost influentat in luarea acestei decizii de reprezentantii partidelor din Coalitie.

34% din respondenti considera ca decizia premierului a fost influentata de anumite persoane.

34% din respondenti cred ca decizia premierului a fost luata pe cont propriu.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 24-25 august, pe un esantion de 1.003 subiecti, marja de eroare fiind de +/- 3%.