Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a initiat un program pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii, bugetul alocat pentru anul 2006 cifrându-se la 500.000 RON, informeaza ANIMMC, citat de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.
Obiectivul programului consta în promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, în scopul implicarii lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.
În România nu a existat pâna în 2005 nici un suport financiar care sa promoveze femeile în lumea business-ului, conducerea ANIMMC initiind acest program pentru femeile implicate în toate domeniile de activitate, chiar si pentru cele care provin din mediul rural.
În 2006, în cadrul celei de-a doua editii a programului, vor fi organizate cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala, pe durata a cinci zile, în sapte locatii (Braila, Vaslui, Bistrita – Nasaud, Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin, Busteni).
Cursurile vor începe în luna septembrie 2006, agentia asigurând cazarea în regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire, iar participantele suportând doar cheltuielile de transport.
Potrivit AINMMC, femeile care doresc sa participe la aceste cursuri trebuie sa completeze integral un formular de înscriere care va fi însotit de copie de pe buletinul/cartea de identitate si copie de pe ultima diploma de studii.
Documentele vor fi depuse la sediul ANIMMC sau vor fi transmise prin posta si vor fi înregistrate în registrul special al “Programului national multianual pe perioada 2005- 2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM”.
Pentru participarea la acest program, femeile trebuie sa îndeplineasca anumite criterii de eligibilitate si anume sa detina cetatenia româna, vârsta – peste 18 ani si sa fie absolvente de minim opt clase.
AINMMC precizeaza ca pentru fiecare locatie se aloca prioritar maxim cinci locuri femeilor care provin din mediul rural, medii defavorizate si minoritati etnice. Nu beneficiaza de acest program persoanele care desfasoara activitati de consultanta si cele care au absolvit în anul anterior cursul de pregatire antreprenoriala a derulat în cadrul prezentului program.
Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii s-a nascut înca de la sfârsitul anului 2003, când, în topul IMM-urilor de succes, o pondere considerabila a fost detinuta de firmele conduse de femei manager.
Sursa: Rompres & SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©