Dezvoltarea mediului economic este insotita de o dinamica sustinuta a domeniului IT si de o amplificare a competitivitatii in directia proiectarii unor solutii software care sa raspunda usor si rapid la schimbarile iminente ale pietei, transformand provocarile pietei in oportunitati de afaceri.

Unul dintre domeniile care necesita o atentia deosebita este cel al desfacerii, care a cunoscut o evolutie fara precedent si care solicita metode cat mai performante de gestiune si prelucrare a datelor. Componenta de Desfacere-Aprovizionare, solutie propusa de SIVECO Romania este unul dintre instrumentele cu un inalt nivel de aplicabilitate, conceput astfel incat sa satisfaca ansamblul cerintelor venite din partea clientilor. Configurarea usoara si facila a politicii de preturi in activitatea de desfacere, controlul total asupra respectarii politicii de preturi de catre personalul implicat sunt doar doua elemnte care motiveaza adoptarea solutii software in activitatea curenta.

Componenta cea mai importanta a economiei moderne o constituie competitivitatea la nivelul agentilor economici, componenta ce isi manifesta influenta pe doua coordonate. Pe de o parte se are in vedere competitivitatea agentilor economici ca entitati comune ale sistemului economic si pe de alta parte se poate discuta de competitivitatea companiilor producatoare de solutii software pentru agentii economici, in calitate de clienti si totodata utilizatori ai acestor solutii. Prima directie implica preocupari pentru incadrarea in cerintele solicitate de consumatorul final si de restrictiile existente pe piata, a doua are ca rezonanta identificarea solutiilor care sa raspunda usor si rapid la schimbarile iminente ale pietei, transformand provocarile pietei in oportunitati de afaceri.

Citeste si:  Studentul isi poate alege profesorii

Evolutia fara precedent a sectorului de desfacere din ultimii ani a condus la cresterea exigentelor de business in acest domeniu. Informatiile actuale, reale si imediate reprezinta o necesitate a companiilor din sectorul de desfacere pentru a-si putea mentine competitivitatea pe o piata din ce in ce mai dinamica. Nevoia de informatii eficiente si in timp real, concentrarea pe pastrarea clientilor si servicii imbunatatite determina companiile din sectorul de desfacere sa se orienteze spre solutii prin care sa aiba acces rapid la informatii si care sa le permita identificarea oportunitatilor inaintea concurentei.

In acest context, SIVECO Romania propune Componenta de Desfacere-Aprovizionare, dedicata sectorului de desfacere, ce are in vedere managementul tuturor proceselor care compun activitatea de desfacere, aprovizioanre si achizitie dintr-o organizatie. Gandita in perspectiva eficientizarii activitatii de desfacere, implementarea acestei solutii presupune efecte cu impact deosebit atat in ceea ce priveste costurile, cat si activitatea de ansamblu si relatiile cu colaboratorii.

Componenta de Desfacere-Aprovizionare asigura managementul tuturor proceselor care compun activitatea de desfacere, aprovizioanare si achizitie dintr-o organizatie: configurarea usoara si facila a politicii de preturi in activitatea de desfacere; controlul total asupra respectarii politicii de preturi de catre personalul implicat; gestionarea completa a discount-urilor acordate de furnizori si acordate clientilor precum si a activiatii agentilor de vanzare; gestionarea operativa a achitarii facturilor de catre clienti cu respectarea incadrarii in limitele de creditare stabilite; posibilitatea configurarii mai multor politici promotionale; posibilitatea definirii produselor compuse; realizarea unui set mare de rapoarte oferind o imagine clara asupra activitatii de desfacere (cat s-a vandut, ce s-a vandut, cat de rentabil s-a vandut); securizarea informatiilor si calculul necesarului de aprovizionat pe baza stocului existent si a comenzilor primite de la clienti.

Citeste si:  In comuna Cornu nu mai curg lapte si miere

“Adoptarea unei solutii informatice care sa automatizare activitatile de desfacere, aprovizionare si achizitie permite companiilor din sectorul de desfacere sa obtina in timp o buna reintoarcere a investitiei prin reducerea duratelor de desfasurare a operatiunilor”, apreciaza Sorin DIMOFTE, director de Vanzari Directe si Consultanta in cadrul SIVECO Romania. “Prin reducerea resurselor umane implicate in desfasurarea acestor activitati specifice, reducerea costurilor, alocarea eficienta a resurselor se obtine o inbunatatire a relatiilor cu partenerii si clientii ceea ce conduce implicit la cresterea profitului”. (R.P.)