Gestiunea eficienta a activitatilor de defacere, aprovizionare si achizitie implica informatii actuale, reale si imediate.
Într-un mediu IT foarte competitiv si din ce în ce mai specializat pe verticale de industrii, compania SIVECO Romania raspunde usor si rapid la schimbarile iminente ale pietei, transformând provocarile pietei în oportunitati de afaceri.
Evolutia fara precedent a sectorului distributie din ultimii ani a condus la cresterea exigentelor de business în acest domeniu. Informatiile actuale, reale si imediate reprezinta o necesitate a companiilor de distributie pentru a-si putea mentine competitivitatea pe o piata din ce în ce mai dinamica. Nevoia de informatii eficiente si în timp real, focusul pe pastrarea clientilor si servicii îmbunatatite determina companiile de distributie sa se orienteze spre solutii prin care sa aiba acces rapid la informatii si care sa le permita identificarea oportunitatilor înaintea concurentei.
SIVECO România vine în întâmpinarea acestor nevoi, unul din punctele sale forte fiind Componenta de Desfacere-Aprovizionare, dedicata sectorului distributie Componenta Desfacere -Aprovizionare are în vedere managementul tuturor proceselor care compun activitatea de desfacere, aprovizioanre si achizitie dintr-o organizatie.
Astfel, se asigura:
– configurarea usoara si facila a politicii de preturi în activitatea de desfacere;
– controlul total asupra respectarii politicii de preturi de catre personalul implicat;
– gestionarea completa a discount-urilor acordate de furnizori si acordate clientilor precum si a activiatii agentilor de vânzare;
– gestionarea operativa a achitarii facturilor de catre clienti cu respectarea incadrarii în limitele de creditare stabilite;
– posibilitatea configurarii mai multor politici promotionale; posibilitatea definirii produselor compuse;
– realizarea unui set mare de rapoarte oferind o imagine clara asupra activitatii de desfacere (cât s-a vândut, ce s-a vândut, cât de rentabil s-a vândut);
– securizarea informatiilor si calculul necesarului de aprovizionat pe baza stocului existent si a comenzilor primite de la clienti.
În ceea ce priveste activitatea de aprovizionare componenta asigura:
– controlul stocurilor supranormative si a stocurilor sub stocul minim;
– alocarea marfurilor sosite pe comenzile existente;
– controlul vitezei de rotatie a stocurilor;
– controlul respectarii de catre furnizori a preturilor de livrare si a discount-urilor stabilite;
– inventarierea operativa a stocurilor; controlul asupra platii facturilor furnizorilor în limita vânzarii produselor aprovizionate;
– stabilirea corecta a necesarul zilnic de achizitionat;
– formularea cererilor de oferta si stabilirea castigatorilor;
– formularea comenzilor de achizitie si gestionarea stadiului acestora;
– realizarea de scheme complexe de aprobare pentru cererile si comenzile de achizitie cu notificarea pe mail a persoanelor responsabile cu aprobarea acestor documente.
“Adoptarea unei solutii informatice care sa automatizare activitatile de desfacere, aprovizionare si achizitie permite companiilor de distributie sa obtina în timp o buna reîntoarcere a investitiei prin reducerea duratelor de desfasurarea a operatiunilor”, apreciaza Sorin DIMOFTE, director de Vanzari Directe si Consultanta in cadrul SIVECO Romania. “Prin reducerea resurselor umane implicate în desfasurarea acestor activitati specifice, reducerea costurilor, alocarea eficienta a resurselor se obtine o înbunatatire a relatiilor cu partenerii si clientii ceea ce conduce implicit la cresterea profitului.”
Despre SIVECO România
Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante – Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor – si a oferit solutii performante unor companii private de referinta – PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency.