Pentru computerele din cadrul programului “Euro 200” Siveco ofera gratuit ghiduri si lectii interactive

Firma “Siveco Romania” precizeaza ca beneficiari celor 27.500 de computere achizitionate prin programul “Euro 200” li se vor pune la dispozitie in mod gratuit lectii interactive si ghiduri. Astfel, cei care au intrat deja in posesia PC-urilor pot descarca softurile respective de pe site-ul “http://euro200.edu.ro”, iar in cazul celor care urmeaza sa fie distribuite, acestea vor fi insotite de un CD cu softul didactic “PC Basics”.

Directorul general al companiei Siveco, Irina Socol, a declarat ca “… luna pregatirilor si a inceperii scolii – septembrie – este pentru noi luna educatiei. Suntem bucurosi ca putem face acest demers in favoarea utilizarii pe scara tot mai larga a softului educational, ce ofera lectii interactive si tutoriale tuturor beneficiarilor programului Euro 200. Speram ca astfel tot mai multi copii sa aiba acces la cultura digitala si practic sanse egale in Europa anului 2007”.

Citeste si:  Privatizarea Alro, din nou pe masa DNA

Proiectul companiei insoteste o initiativa a Intel Corporation, pentru care au primit deja acordul Ministerului Educatiei si Cercetarii de a comercializa softul alaturi de computer.

“Le multumim pentru facilitatile pe care le pun la dispozitia elevilor si studentilor, pentru oferta definita in scrisoarea de parteneriat pentru programul social din 10 august 2005”, a afirmat secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Cecilia Paloma Petrescu.

In plus, Intel Corporation a anuntat efectuarea unei investitii majore in “Siveco Romania”, iar una dintre directiile prioritare de colaborare in cadrul acestui parteneriat este reprezentat de segmentul educational avandu-se in vedere ca fiecare computer bazat pe un procesor Intel din programul Euro 200 sa fie automat dotat cu un ghid de utilizare a computerului.

“Aplicatia PC Basics este un soft foarte cunoscut prin intermediul caruia sute de persoane din intreaga lume s-au obisnuit sa utilizeze calculatorul. De acum inainte, si elevii din tara noastra vor beneficia de acesta intr-o versiune in limba romana”, a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

Citeste si:  Contractele pesediste de achizitii, la vedere din ianuarie 2006

Autor: Cosmin Anghel