Fostii ministri ai Justitiei si ai Finantelor sint urmariti penal de Parchetul General, in dosarul stenogramelor atribuite sedintelor PSD. Anchetatorii nu au pus mina inca pe suportul magnetic si pe originalul stenogramelor PSD.Conform declaratiilor reprezentantilor Parchetului, atit Rodica Stanoiu, cit si Florin Georgescu se incadreaza la „Infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie“ din Legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Stanoiu ar fi afirmat ca a asteptat „unda verde“ pentru ca Traian Basescu sau alte persoane sa fie anchetate. In acelasi timp, Florin Georgescu a facut declaratii la adresa presedintelui Curtii de Conturi, care nu „ar mai asculta“ de directivele partidului. „Parchetul trebuie sa descurce lucrurile“, a declarat ieri Rodica Stanoiu, sustinind ca nu a fost instiintata de procurori despre acest dosar.

Servicii secrete sau directive?

Pe de alta parte, Cozmin Gusa, fostul secretar general al PSD, crede ca celebrele stenograme care au ajuns obiectul unui dosar al procurorilor rezulta fie din interceptari ilegale, efectuate de vreun serviciu secret, fie in urma unor inregistrari cu aparatura de la distanta, la comanda cuiva din partid.

Citeste si:  Coalitia inoata in apele tulburi ale Bugetului si Legii 215

Originalul stenogramelor lipseste

Dosarul stenogramelor a fost deschis de procurorii Parchetului General la inceputul acestui an, la sesizarea mai multor ONG-uri, printre care Agentia de Monitorizare a Presei „Academia Catavencu“ sau APADOR-CH.

Intrebati daca au fost sigilate si ridicate computerele la care s-au scris stenogramele, in vederea unei expertize tehnice, procurorii Biroului de Presa al Parchetului General au raspuns, printr-un comunicat, ca „lipsind suportul magnetic si originalul stenogramelor, s-a apreciat ca se impune urmarirea penala pentru a se administra toate probele, in conditiile prevazute de lege, in special probele testimoniale care pot demonstra autenticitatea si veridicitatea sau neautenticitatea si neveridicitatea materialelor care au stat la baza sesizarii, dar si eventuale expertize in raport de modul in care se va dezvolta suportul probator“.