Directorul general al producătorului german de armament Rheinmetall, Armin Papperger, se aşteaptă la o nouă creştere a valorii de piaţă a companiei pe care o conduce, datorită războiului din Ucraina şi majorării cheltuielilor militare în Europa, transmite Reuters.

“Profitul nostru operaţional în 2025 ar urma să fie de aproximativ 1,5 miliarde de euro, posibil chiar 1,7 miliarde de euro. Pentru o evaluare adecvată înmulţiţi profitul operaţional cu 11 sau 12. Asta vă dă o anumită idee cu privire la mărimea firmei”, a declarat Armin Papperger într-un interviu publicat sâmbătă de publicaţia germană RND. “O evaluare de 17 miliarde de euro este una realistă pentru Rheinmetall, pe termen mediu”, a adăugat Armin Papperger.

În prezent, valoarea de piaţă a Rheinmetall este de aproximativ 10,5 miliarde de euro, la un profit operaţional de 754 de milioane de euro în 2022.

Creşterea cheltuielilor cu apărarea a ajutat Rheinmetall să afişeze rezultate record pentru anul trecut, astfel că în luna martie 2023 acţiunile Rheinmetall au fost incluse în indicele bursier DAX, care regrupează cele mai importante 40 de acţiuni cotate la Bursa de valori de la Frankfurt. De la invadarea Ucrainei de către Rusia şi până în prezent, valoarea de piaţă a Rheinmetall, un producător de tancuri, muniţie şi alte echipamente militare, s-a triplat.

Citeste si:  Cum sa-ti cresti vanzarile cu un magazin pe internet

Armin Papperger s-a declarat mulţumit de performanţele companiei pe care o conduce, dar a subliniat că Rheinmetall nu vrea să producă numai armament. “Investim şi în alte zone de produse pentru utilizare civilă. De exemplu, în viitor vom furniza compresoare deosebit de silenţioase pentru pompele de căldură”, a spus Armin Papperger. Potrivit acestuia, Rheinmetall este un grup de tehnologie şi va rămâne în continuare.