Unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din Banat, compania Cramele Recas, are din aceasta primavara un nou distribuitor pe piata din Statele Unite – firma W.J. Deutsch & Sons Ltd. – companie foarte exclusivista, care ofera produse de calitate din cele mai renumite regiuni ale lumii. Deutsch&Sons este importatorul si distribuitorul celui mai bine vandut vin de pe piata din SUA – “Yellow Tail”, produs de Cassella Wines, Australia. Liantul dintre Cramele Recas si Cassella Wines este renumitul oenolog Hartley Smithers, creatorul vinului “Yellow Tail”, care a fost prezent la crama de la Recas anul trecut, in timpul campaniei de vinificatie 2005, pentru a efectua analize ale culturii de vita-de-vie. Prima livrare a Cramelor Recas prin intermediul W.J. Deutsch & Sons Ltd a avut loc luna trecuta, cu produse din gama V-drinks.
Vinul produs de Cramele Recas va fi distribuit de W.J. Deutsch & Sons Ltd. in sapte state din Statele Unite: Carolina de Sud, Carolina de Nord, Delaware, Florida, Georgia, Maryland si New York. In fiecare dintre aceste state, compania distribuitoare detine magazinele proprii, in care sunt prezente peste 9.000 de vinuri de pe intreg mapamondul, numarul acestora variind intre 4 si 12 magazine, in functie de stat. “O astfel de reusita reprezinta un motiv de bucurie pentru noi, atat datorita realizarii unui contract extern de asemenea dimensiune, consideram noi apreciat de catre orice producator european, cat si datorita faptului ca, desi mai putin cunoscut, vinul Feteasca Regala de Recas incepe sa fie tot mai solicitat si mai apreciat de catre clientii straini”, a declarat Elvira Cox, director al departamentului “Export” din cadrul Companiei Cramele Recas.
Distributia in SUA reprezinta cel mai mare succes in ceea ce priveste exportul companiei, avand in vedere dimensiunea teritoriului si diversitatea gusturilor, elemente ce ofera oportunitatea de comercializare a numeroase dintre vinurile producatorului roman.
Cramele Recas intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa isi extinda piata de desfacere in Polonia, Cehia, Estonia, Lituania, Franta, Grecia si Italia, tari cu care producatorul este deja in discutii.
Compania Cramele Recas dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificatie din tara, dotat cu utilaje de ultima generatie, cu spatiu de productie si depozitare care are o capacitate de circa 10 milioane de litri de vin. Conditiile climaterice din regiune si nivelul tehnologic ridicat au facut din Cramele Recas cel mai mare exportator de vin imbuteliat din tara si l-au plasat printre primii trei exportatori de vin imbuteliat si vin vrac din Romania.

Citeste si:  Aspecte cărora să le acorzi atenție atunci când cumperi multifuncționale pentru firmă

Autori: Maria Cora, Bogdan Vasilescu