Noua retea de socializare Meta se bucura de o crestere sustinuta, cu aproape 100 de milioane de utilizatori in doar trei luni. Ambitia platformei este de a ajunge, in cele din urma, la un miliard, o tinta niciodata atinsa pana acum de X.

Este un succes urias… cel putin pentru creatorul sau. Potrivit lui Mark Zuckerberg, citat in Le Figaro de joi, 26 octombrie, noua retea sociala a lui Meta, Threads, a atras deja aproape 100 de milioane de utilizatori de la lansarea sa. Aplicatia, conceputa pentru a rivaliza cu X (fostul Twitter), ar fi cunoscut o crestere impresionanta in doar trei luni. Mark Zuckerberg, CEO al Meta, si-a exprimat satisfactia fata de traiectoria Threads in timpul rezultatelor trimestriale ale companiei.

Interfata este similara cu cea a X, permitand utilizatorilor sa scrie si sa rasfoiasca postarile persoanelor pe care le urmaresc. Mark Zuckerberg a declarat ca obiectivul este de a ajunge la 1 miliard de utilizatori pe Threads, cifra pe care X nu a reusit sa o atinga niciodata. Meta va continua sa se concentreze pe cresterea comunitatii pe Threads si spera sa isi indeplineasca obiectivul ambitios. “Threads ramane o promisiune convingatoare pe termen lung si asteptam cu nerabdare sa ne bazam pe impulsul puternic al produselor pe care le-am dezvoltat in acest an”, a declarat directorul financiar al grupului, Susan Li, pentru Le Figaro.

Nu este disponibila in Europa

Cu toate acestea, Threads este inca indisponibila in Europa pentru moment. Mark Zuckerberg a explicat ca acest lucru se datoreaza studierii obligatiilor legate de legislatia europeana privind serviciile digitale. El si-a exprimat speranta ca suportul pentru Threads ar putea ajunge in curand in Europa. Intre timp, si alte aplicatii concurente cu X se bucura de un oarecare succes.

Intre timp, reteaua sociala BlueSky, dezvoltata de fosti membri ai echipei cofondatorului Twitter, Jack Dorsey, a atras 1.000.000 de utilizatori. Bluesky se afla inca in faza de testare si limiteaza in mod deliberat numarul de conturi printr-un sistem de invitatii. Pentru a te alatura platformei, trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare sau sa obtii un cod de la unul dintre utilizatorii aflati deja pe platforma. La fiecare zece zile sau cam asa ceva, acesti utilizatori primesc unul dintre faimoasele sesame pentru a-l distribui.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/meta-son-nouveau-reseau-social-threads-compte-deja-pres-de-100-millions-dutilisateurs-1483552