Companiile din Corea prefera centrul si estul Europei pentru a-si deschide noi site-uri de productie. Dupa ce a demarat productia noului model Accent in Turcia, Hyundai isi mareste capacitatile de productie in Cehia. Si partenerii de la Kia au pus ochii de o zona din Slovacia unde isi vor construi facilitati de productie. Doua sunt motivele coreenilor. Unul este legat de faptul ca masinile produse aici nu suporta taxe vamale, iar mana de lucru este mai iefrina si mai calificata, decat in vestul Europei.

Odata cu Hyundai si Kia, in cele doua tari din centul Europei vor veni si o serie de furnizori ai coreenilor pentru a produce piesele si subansamblele de care acestia au nevoie. Dymos – principalul furnizor de scaune pentru Hyundai – a anuntat deja ca isi va deschide o fabrica in Cehia.

Investitia totala a celor de la Hyundai in Cehia se ridica la aproximativ 220 milioane euro. Directorul operatiunilor Hyundai in Cehia, Tomas Kim, a declarat ca au in vedere o productia de aproximativ 300 de mii de unitati pe an, dar si 600 de mii de transmisii.

Primul model a Hyundai Cehia este programat sa iasa de pe linia de productie spre finalul lui 2008. Kim declara insa ca: „oricum, intentionam sa crestem treptat numarul de unitati produse in Cehia, dat fiind potentialul mai mare al pietei europene”.

Guvernul ceh a negociat cu Hyundai ca 50 de procente din subansamblele folosite de coreeni vor fi produse in Cehia, iar alte 20 de procente vor fi achizitionate din Slovacia. Restul de subansamble va fi adus din alte state ale UE si din Corea.