In spatele firmei MTS Leasing care a pagubit citeva sute de romani este o afacere de familie fara nici o baza in Romania si fara nici un istoric in Germania.
Firma germana reprezentata in Romania de MTS este inregistrata la familia Metzen acasa, in Kronberg, linga Frankfurt. La aceeasi adresa mai sint inregistrate firmele MTS Investition und Handel, din 1994, si Metzen und Partners Consultants, din 1988. Cele doua firme au doar cinci angajati. Proprietarul firmelor este familia Metzen, prin Theo sau Christiane Metzen, iar capitalul social este de 150, respectiv 250 de mii de euro.

In paralel cu aceste firme de familie, care desfasurau contracte de milioane de euro in Romania, am gasit un alt membru al familiei implicat in operatiunile MTS: Peter Metzen din Aachen, care este asociat in mai multe firme de constructii. Din asocierea acestuia cu sotii Diering a reiesit firma germana Human Resources AG, care a deschis in Bucuresti la sfirsitul anului trecut firma Diering Engineering, menita sa realizeze controlul tehnic la constructiile realizate in Romania prin MTS.

Citeste si:  Cale lunga de la cerere la accesare de fonduri

Un personaj controversat implicat in scandalul MTS Leasing este Armen Calin, pe numele adevarat Armen Eduardovici Gouchtchian. Consultantul MTS Leasing, a fost patronul Companiei Populare de Leasing, victima unui faliment rasunator. Armen a petrecut mai bine de un an in inchisoare, din cauza neregulilor financiare de la CPL. Acum, el a disparut din tara odata cu patronii germani.

Iata ce ne-a declarat despre el Benedict Metzen, unul dintre membrii familiei: „Armen a disparut fara urma, impreuna cu citeva sute de mii de euro din conturile MTS“. Benedict il acuza pe Armen ca a pus la cale o adevarata conspiratie pentru a-si acoperi fuga. „Fratele meu Matthias a primit amenintari cu moartea. Am aflat ca tot Armen a stat in spatele primului articol din „Romania Libera“, cel care a declansat isteria. Armen a vrut sa aduca MTS in situatia aceasta“.