Grupul Tender vrea sa ridice in orasul de pe Bega cea mai mare cladire din Romania, in cadrul unui complex in valoare de 150 de milioane de euro. Coincidenta sau nu, suma este aproape la fel de mare ca datoriile la buget ale Carom Onesti.
Cel mai mare turn din Romania va fi construit la Timisoara. Constructia va avea 40-50 de etaje si o inaltime de 200 de metri. Proiectul apartine unei companii a lui Ovidiu Tender. „Cartierul rezidential «Noua Timisoara», care se afla deja in curs de executie, va fi format din 1.500 de apartamente, spatii de joaca, magazine si are drept pol de atractie un centru de afaceri compus in principal dintr-un edificiu turn emblematic si un hotel de cinci stele cu o capacitate de 150 de camere flancat de spatii comerciale si de agrement“, sustine Dan Manolache, presedintele Grupului Imobiliar Tender.

Colosul din Timisoara

Noul colos al Timisoarei cu o inaltime de 200 de metri va deveni fara indoiala cea mai inalta cladire de birouri din Romania. Pentru o imagine completa trebuie spus ca „Gemenii“ din New York aveau o inaltime de 410 metri. In prezent, cea mai inalta constructie din lume se afla in capitala Taiwanului, fiind vorba despre Taipei 101, care are 508 metri si a costat 1,7 miliarde de dolari. Noul zgirie-nori din Timisoara va avea 35.000 de metri patrati de birouri clasa A, la care se mai adauga alte citeva mii pentru spatii comerciale si conferinte. „La proiectarea turnului participa atit arhitecti cu experienta din afara, dar si din tara“, mai spune Dan Manolache. Valoarea investitiei totale se estimeaza in faza de proiect la 150 de milioane de euro, dintre care citeva zeci de milioane va costa numai turnul.

Citeste si:  Inteligentii din partidul "Prostanacului"

Carom, datorie de 8.000 de miliarde de lei

Tender a vindut anul acesta Carom Onesti proprietarului RAFO, Balkan Petroleum, pentru un euro. Combinatul strinsese datorii si penalizari la bugetul de stat de opt mii de miliarde de lei. In prezent, Carom este in pragul falimentului.