Romanian Soft Company (RSC) a lansat serviciile de consultanta în implementarea Sistemului de Management al Securitatii Informatiilor (SMSI) pentru companiile care urmaresc alinierea la standardele europene în domeniu.

Avantajele implementarii sistemului de management al securitatii informatiilor sunt multiple: garanteaza securitatea informatiilor societatii certificate, dar si a informatiilor clientilor si partenerilor de afaceri, contribuie la cresterea gradului de încredere conferita de companiei pe piata, asigura continuitatea afacerii si minimizarea pierderilor financiare în cazul incidentelor dramatice, îmbunatateste sistemul de prevenire si tratare a incidentelor de securitate, asigura obtinerea dovezilor de conformitate cu cerintele legale de pastrare a confidentialitatii datelor personale, a drepturilor de autor si, nu în ultimul rând, creste competitivitatea organizatiei.

RSC asigura consultanta pe întreaga perioada de derulare a procesului de implementare a politicilor, procedurilor si metodelor de securitate destinate protejarii informatiilor si resurselor organizatiilor, conform standardelor internationale în domeniu. „La rândul nostru am depus toate eforturile pentru obtinerea certificarii SMSI ISO 27001:2005 întrucât consideram ca informatiile sunt resurse care au o mare valoare pentru dezvoltarea durabila a organizatiei si de aceea trebuie protejate corespunzator”, declara Elisei Craciun, General Manager RSC. Certificarea reprezinta o garantie în plus oferita de RSC în proiectele de informatizare pe care le dezvolta. „Vrem sa împartasim aceasta experienta nu numai partenerilor nostri, dar si altor firme preocupate de îndeplinirea standardelor în domeniul securitatii informatiilor”, subliniaza Elisei Craciun.

Citeste si:  52 de miliarde de mesaje spam pe zi

RSC se numara printre primele companii din România care a finalizat implementarea Sistemului de Management al Securitatii Informatiilor obtinând certificarea ISO 27001:2005 din partea Societatii Române pentru Asigurarea Calitatii (SRAC). Prin implementarea acestuia, RSC îsi asigura o solutie de securitate pe termen lung ce respecta cele trei principii care stau la baza protectiei informatiilor: confidentialitatea (informatia este accesibila doar acelora care sunt autorizati sa aiba acces), integritatea (protejarea corectitudinii si caracterului complet al informatiei si metodelor de procesare) si disponibilitatea (utilizatorii autorizati au acces la informatii si la bunurile asociate atunci când este necesar).
Obtinerea certificarii în domeniul securitatii informatiilor reprezinta o decizie strategica pentru companiile românesti care doresc mentinerea si consolidarea pozitiei pe piata dupa momentul integrarii României în Uniunea Europeana.

Despre SMSI
Sistemul de management al securitatii informatiilor ISO/IEC 27001 se adreseaza companiilor din domeniile: financiar-bancar, tehnologia informatiilor, industrial, comercial, guvernamental sau chiar si organizatiilor non guvernamentale, atât timp cât exista preocuparea pentru protejarea informatiilor proprii, dar si ale partenerilor de afaceri si clientilor.
Standardul ISO/IEC 27001:2005 stabileste cererintele si criteriile pentru implementarea, operarea, monitorizarea, revizia, mentenanta si îmbunatatirea sistemului de management al securitatii informatiilor în contextul riscurilor de ansamblu la care este supusa organizatia. De asemenea, sistemul de management al securitatii informatiilor ofera managerilor un control mai bun asupra fluxurilor de informatii din organizatie si reduce costurile aferente managementului riscului.
ISO/ IEC 27001 se aliniaza standardelor ISO 9001 si ISO 14001, toate cele trei standarde continând elemente si principii de sistem comune, ceea ce face posibila integrarea acestor sisteme pentru adoptarea unui sistem unic de management în organizatie.

Citeste si:  Google a lansat AdSense pentru Romania

Despre RSC
Romanian Soft Company (RSC) este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piata interna si internationala de software.
Expertiza RSC cuprinde: analiza de business, custom development, integrare Smart Card, consultanta IT, dezvoltare strategii de securitatea informatiilor, autentificare biometrica, mentenanta si suport tehnic, outsourcing si proiecte Phare.
Romanian Soft Company are certificat Sistemul de Management al Calitatii in conformitate cu standardul SR EN ISO 9001:2001 de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si OMCAS, institutia de certificare acreditata de Ministerul Roman al Apararii Nationale. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Centrul de Statistica Sanitara si Documentare Medicala atesta faptul ca sistemele informatice oferite de RSC respecta cerintele de standardizare si codificare recomandate de Ministerul Sanatatii. Ca o recunoastere a competentelor si expertizei in utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.
Profesionalismul specialistilor RSC este atestat prin certificarile detinute de acestia, precum: Microsoft Certified Solution Developer, Microsoft Certified Application Developer for .NET, Master of Quality Management, Brain Brench Certified, Master of Business Administration.
Romanian Soft Company ofera solutii performante de e-Health si e-Business, fiind partenerul IT de succes a peste 40 de companii de referinta si institutii medicale din Romania: spitale clinice, de urgenta, judetene si municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanta si case de asigurari de sanatate.

Citeste si:  Viitoarele placi grafice Nvidia ar putea duce la cresterea facturilor la electricitate