In noaptea de 12 spre 13 august, un grup de hoti s-a infiltrat in casa familiei emirului Qatarului. Ce au reusit hotii sa fure?

Pe inaltimile orasului Cannes troneaza o casa splendida. Aceasta casa apartine familiei al-Thani, cu alte cuvinte, familiei emirului Qatarului.

O casa care atrage toate privirile, atat cele ale trecatorilor cat si cele ale hotilor (din pacate). In noaptea de 12 sau 13 august, un grup de patru hoti s-a infiltrate in aceasta locuinta din Cannes. Conform informatiilor furnizate de presa internationala, locuinta nu apartine propriu-zis emirului Qatarului ci unui membru al familiei sale. In realitate, proprietarul este un fost prim-ministru al Qatarului, Hamad Ben Jassim at-Thani, care a cedat puterea in 2013.

Spre ora trei dimineata, pe data de 12 august, patru barbati au reusit sa intre in casa situata pe un teren de mai multe hectare. Hotii ar fi escaladat zidurile casei deoarece “urme de catarare” ar fi fost vazute pe zidurile casei. Patrunzand la interior, hotii au dat nas in nas cu membrii familiei. Rapid, unul din martori a fost amenintat cu o arma de foc. Un targ a fost facut rapid, in schimbul unor ceasuri de lux, hotii au acceptat sa paraseasca locuinta fara sa faca victime.

Citeste si:  Romanii tot mai cred in apartamentele ceausiste

In regiune, familia domnitoare din Qatar nu este necunoscuta. Locuinta jefuita a fost achizitionata in anul 1995 de catre familia lui Hamad Ben Khalifa An Than si, in 20 de ani, fostul prim ministru a stiut sa profite de filantropie. In 2016, seicul ar fi oferit suma de un milion de euro comunei pentru a pune pe picioare niste cantine ecologice in intregime.

Cert este ca, pentru moment, hotii nu au fost prinsi in ciuda faptului ca ancheta este in plina desfasurare. Ramane de vazut daca autoritatile vor reusi sa ii prinda pe cei patru hoti.