Modulara, evolutiva, adaptabila…numeroase sunt denumirile pentru a desemna un nou tip de locuinta inovativa care se distinge prin adaptabilitatea sa. Deoarece sunt inscrise intr-o tendinta de fond care cauta sa gaseasca locuinte mai durabile si mai practice pentru oameni, dar si mai economice, locuintele modulare sunt extrem de cautate si de populare in ziua de azi. Vin cu o mltime de atuuri pe care ti le vom prezenta in cele ce urmeaza.

Locuinta modulara reprezinta o constructie din prefabricate alcatuita din mai multe sectiuni ce poarta numele de module, de unde si numele. O metoda care presupune ca elementele care o formeaza sunt create intr-o anumita locatie si asamblate ulterior pe locul unde urmeaza sa fie locuinta.

Structurile modulare se pot instala una langa alta, una in capatul alteia sau una peste alta. Exista astfel posibilitatea de a fi personalizata atat in privinta modulelor cat si in privinta configuratiei sau stilului.

O locuinta care evolueaza in ritmul locuitorilor sai

In ziua de azi, celula familiala este mult mai fixata decat inainte. Familiile se alcatuiesc in ritmul nasterilor, se recompun in ritmul divorturilor si a noilor relatii. Dar daca locuinta modulara ar fi solutia perfecta ca dimensiunea unei locuinte sa se adapteze pe parcursul vietii fiecaruia? Fara sa fie necesare unele cheltuieli nejustificate, devine posibil sa adaugi sau sa inlaturi o incapere datoritaa adaugarii modulelelor, in general din lemn. Sau putem avea in vedere reconfigurarea completa a unei locuinte. Astfel, o locuinta gandita cu un etaj se poate transforma intr-o locuinta mai mare sau mai mica pentru a se adapta unor persoane mai in varsta spre exemplu.

Modelele prefabricate sunt cele care sunt cel mai usor de produs si de asamblat. Acestea pot fi modulate in functie de dorinte cu deosebita simplitate. Si, cine spune simplitate spune economie, mai ales atunci cand vine vorba de manopera.