Two removal company workers unloading boxes and furniture from minibus

Nu mulți dintre noi au posibilitatea să se mute gratuit, fie cunoscând un prieten sau un membru al familiei ce deține o dubă, fie având puține bunuri si relocându-le cu o mașină mica. Pentru majoritatea costurile unei relocări se adaugă destul de repede, astfel suma totală fiind foarte mare. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a putea realiza o relocare la prețuri mai mici.

1. Scapă de bunuri ce numai sunt folositoare si le poți vinde

pexels-ekaterina-belinskaya-4923440

Adună bunurile ce numai ai nevoie de ele  si consideri că se pot vinde, iar cu banii primiți poți achita din costul relocări. Unele dintre aceste decizii sunt ușoare, de exemplu unul dintre televizoare, care foarte rar te uiți la el, altele pot fi mai dificile, să spunem pianul la care ai învățat să cânți la el, dar totuși în noua casă numai este loc, mai ales ținând cont că ele intră pentru o firmă de mutări  în categoria:  mutări obiecte grele, iar acest lucru ridică costurile unei relocări. Pentru vânzarea lor sunt mai multe posibilități:

  • Vinde online fie pe OLX sau alte site-uri de acest tip pentru obiecte second-hand
  • Poți adăuga obiectele pe o pagină de Facebook a cartierului din care faci parte
  • Sau poti face „barter” o modalitate excelentă în care oferi ceva gratuit si primești înapoi servicii sau ștergi din datorii vechi cu familia sau prietenii.

2. Donează

pexels-clem-onojeghuo-375892

Știm că donația nu va salva foarte mulți bani, dar să ajuți pe o persoană nevoiașă cu o parte din bunurile pe care nu le mai folosești, fie că este vorba de încălțăminte fie îmbrăcăminte este putem spune un lucru necesar atunci când faci o relocare si observi că multe dintre haine sau obiecte nu sunt așa des folosite.

3. Nu cumpăra foarte multe lucruri pentru noua casă

Ideea principală pentru relocarea într-un buget mai mic este să setăm psihicul nostru să cheltuie cât mai puțini bani. Știm că este ușor să apăsăm pe butonul „Adaugă în coș” pe un site de cumpărături online, dar încercați să vă stăpâniți emoțiile și s-a cumpărați cat mai puține lucruri pentru noua dvs. casă.

4. Luați decizia, dacă este necesar să apelați la o firmă de mutări sau nu

Dacă bugetul dvs. este mic pentru o firmă de transport mobilă puteți merge pe varianta de a recruta prieteni sau familie să vă ajute cu mutarea locuintei, dar acest lucru poate economisi bani sau poate să vă coste bani, dacă de exemplu unul dintre prieteni lovește frigiderul, sau sparge geamul unei piese de mobilier. Înainte de acest pas puneți aceste întrebări:

  • Sunt capabili prieteni sau familie să poată manipula piese de mobilier grele?
  • Câți bani voi salva dacă voi apela la prieteni?
  • Am piese valoroase ce trebuie relocate?
  • Am piane, seifuri sau piese complicate ce trebuie relocate?

Firma de mutări vine cu un cost, dar te poate salva de foarte multă bătaie de cap, în ceea ce privește eficiența.