PSD trebuie sa renunte la „maniera neofanariota de a face politica”, daca vrea sa recastige increderea populatiei. Aprecierea apartine presedintelui PSD, Mircea Geoana, si a fost facuta publica joi seara, in cadrul scolii de vara a Tineretului Social Democrat (TSD).
Liderul PSD s-a declarat convins ca partidul sau va castiga viitoarele alegeri si a promis ca va propune sa faca parte din guvernul PSD „oameni mult mai onesti” ca pana acum. „Trupa noastra de la guvernare va trebui formata din oameni necompromisi. Aceasta decizie va trebui luata in mod oficial. Trebuie sa ne rupem de trecut”, a spus Geoana.
Seful PSD a subliniat ca partidul sau va trebui sa recunoasca faptul ca, in anii de dupa 1990, a fost parte a unui sistem politic neperformant. „Daca nu vom recunoaste acest lucru, nu vom putea merge mai departe pentru urmatorii 10-15 ani”, a spus acesta.
Concurenta: Clubul Tineretului

In paralel cu scoala de vara a TSD, tinerii din PSD Bucuresti au organizat un contra-eveniment: lansarea Clubului Tineretului. Dotat cu computere, conexiune internet, instalatie de karaoke, masa de ping-pong etc., acesta are drept scop atragerea catre partid a electoratului de varste mai mici. La lansare a participat fostul presedinte Ion Iliescu, care nu a fost invitat la scoala de vara a TSD.
Seniorii PSD, batuti mar la fotbal de tesedisti
Dupa dezbatere, Mircea Geoana si seniorii din partid au incins o partida de fotbal impotriva echipei tinerilor social-democrati. Meciul dintre „Lokomotiv PSD” si „Steaua Rosie TSD” a avut loc in sala „Agronomia” si s-a incheiat cu victoria lejera a tesedistilor: 11-4. Tinerii social-democrati au fost condusi in teren de Victor Ponta, in timp ce in echipa seniorilor PSD au evoluat, alaturi de Geoana, Cristian Diaconescu, Titus Corlatean, Vasile Dancu, George Maior, Valeriu Zgonea.

Autor: Silviu Sergiu