Statisticile arata ca problema majora cu care se confrunta oamenii de afaceri din segmentul IMM, în pragul aderarii, o reprezinta lipsa capitalului financiar necesar modernizarii si dezvoltarii afacerilor private. De aceea, multi intreprinzatori doresc sa acceseze linii de creditare, dar dificultatile pe care le întâmpina în acest demers îi împiedica sa obtina finantarea solicitata, spun oficialii Templus Adcertising, citati de www.SMARTfinancial.ro si www.SMARTbank.ro.

In parteneriat cu Federatia Patronatelor IMM din Regiunea Centru, Templus Advertising organizeaza pe data de 31 august 2006, intre orele 9:30 si 16:00, la Hotel Parc din Alba Iulia, seminarul cu tema “Finantarea afacerilor mici si mijlocii si incubatoare de afaceri”.

“De o parte, intreprinzatorii se plâng de documentatia ceruta la accesarea unei linii de finantare, de dobânzile mari practicate de banci, de comisioane, de garantiile solicitate, iar de cealalta parte, bancherii nu pot aproba finantarea datorita dosarelor incomplet întocmite sau proiectelor care nu sunt viabile”, se arata in aceeasi sursa.

“Acest fapt se datoreaza lipsei informatiilor asupra produselor si serviciilor de finantare pe care institutiile bancare le pun la dispozitia lor, fapt ce îi determina sa priveasca cu retinere aceasta varianta de obtinere a fondurilor necesare. Prin seminarul “Finantarea afacerilor mici si mijlocii si incubatoare de afaceri”, ne propunem sa reunim într-un cadru neprotocolar oficialitati, bancheri si oameni de afaceri din judetul Alba, care sa aiba un dialog direct si unde sa fie dezbatute toate problemele cu care se confrunta fiecare dintre parti în ceea ce priveste capitalizarea firmelor si dezvoltarea mediului economic”, au explicat organizatorii.

Sunt invitati reprezentanti din cadrul Guvernului Romaniei, Oficiului Teritorial al ANIMMC, Consiliului Local al IMM-urilor, Directiei Nationale a Finantelor Publice, Centrului de Informare Europeana, Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Biroului Regional SAPARD, Camerei de Comert si Industrie, Consiliului Concurentei, dar si reprezentanti ai celor mai importante banci din Romania si oameni de afaceri din judetul Alba.

Acestia vor oferi informatii despre facilitatile pe care le ofera oamenilor de afaceri din zona, actele normative ce reglementeaza activitatea IMM-urilor, fondurile structurale ce vor fi primite de România dupa momentul aderarii, oportunitati de afaceri existente în Regiunea Centru, precum si despre dezvoltarea pietei concurentiale si despre ce presupune alinierea la regulile pietei unice europene.

Seminarul este structurat în doua paneluri. In cadrul primului panel, “Produse si servicii pentru IMM-uri; promovarea exportului”, se vor dezbate teme precum finantarile Start-up, finantarile nerambursabile, creditarea IMM-urilor, garantarea creditelor si legislatia din domeniul financiar-bancar actual.

Cel de-al doilea panel, “Produse si servicii IT&C pentru IMM-uri si consultanta juridica”, va trata legislatia fiscala actuala, relatiile comerciale dintre banci si companiile private. Vor fi, de asemenea, prezentate programe de finantare acordate firmelor care creaza locuri de munca.

Evenimentul este promovat cu sprijinul partenerilor media: revista Audit Financiar, Romania Libera, Market Watch, Finantare.ro, Neogen.ro, ComunicatedePresa.ro, www.SMARTfinancial.ro, www.SMARTbank.ro, Radio Romania Actualitati, Radio Atlas FM – Alba-Iulia, Informatia de Alba, Romania Libera – editia de Transilvania-Banat, Ulpia Jurnal.

Parteneri principali sunt Banca Comerciala Româna, Microsoft. Pe lista partenerilor mai apar Allianz Tiriac, FNGCIMM, UPC Astral, Opportunity Microcredit Romania. Sponsori ai acestui eveniment sunt Avon, Oriflame si Cramele Recas.

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©