Examenul pentru obtinerea permisului auto poate fi destul de stresant mai ales pentru persoanele care sunt mai sensibile din punct de vedere emotional. O buna pregatire inainte de sustinerea examenului poate avea ca efect reducerea stresului si a emotiilor pe care oricine le are intr-o masura mai mica sau mai mare. Ajutorul dat de catre site-uri ce pun la dispozitie chestionare DRPCIV online este unul binevenit pentru oricine se pregateste de examenul auto.

Daca pregatirea practica tine in general de numarul de ore pe care viitorul sofer le petrece la volanul masinii in timpul orelor de condus, dar si de talentul acestuia de a se descurca in trafic, pregatirea teoretica tine de capacitatea acestuia de a invata regulile de circulatie a autovehiculelor pe drumurile publice si de a le asocia intrebarilor din chestionarele DRPCIV.

Chestionarele auto DRPCIV sunt cele pe baza carora viitorii soferi obtin permisul de conducere a autovehiculelor. Acestea sunt cele aprobate de Politia Romana – Directia de Circulatie Rutiera, deci cele care se folosesc in timpul examinarii. Datorita site-urilor precum www.e-drpciv.org, care pun la dispozitia viitorilor soferi aceste chestionare DRPCIV, se poate verifica periodic nivelul de pregatire inainte de a se sustine efectiv examenul.

Pasi de urmat pentru pregatirea teoretica

1. Studierea legislatiei rutiere in vigoare este primul lucru de care trebuie sa se tina cont. Citirea atenta a codului rutier si extragerea din acesta a celor mai importante aspecte este esentiala. Se recomanda citirea de cel putin 2-3 ori, deoarece multe informatii importante pot scapa la prima citire.

2. Verificarea cunostintelor privind semnele de circulatie si a indicatoarelor rutiere. Acest lucru necesita atentie deoarece exista indicatoare rutiere care seamana foarte mult, dar au semnificatie total diferita. Spre exemplu, doua semne care se pot confunda foarte usor sunt “obligatoriu inainte” si “sens unic“. Ambele sunt compuse dintr-o sageata alba cu varful in sus pe fond albastru, singura diferenta dintre ele fiind aceea ca primul este rotund, iar al doilea este patrat, lucru foarte usor de trecut cu vederea de catre un incepator.

3. Completarea a cat mai multe chestionare auto DRPCIV este foarte importanta deoarece obisnuieste viitorul sofer cu sistemul folosit de catre politie, chestionarele online folosind exact acelasi sistem ca in timpul examenului (timp limita, afisarea permanenta a raspunsurilor corecte si a celor gresite, dar si oprirea automata in cazul in care se fac mai mult de 4 greseli). Un numar mare de chestionare auto DRPCIV completate in timpul pregatirii va oferi experienta si usurinta in completarea chestionarului din timpul examenului. Experienta acumulata se va vedea cu siguranta si va duce la trecerea cu usurinta a examenului.