Ce cauta romanii atunci cand isi cumpara o masina? Un raport calitate pret convenabil, un design atragator si daca se poate si un consum cat mai mic. Cam aceasta ar fi “reteta” masinii pe care romanii si-o doresc cu precadere, dar mai ales pe care si-o permit. La fel stau lucrurile si in cazul inchirierilor de masini. Pentru ca pretul de inchiriere al unei masini este direct proportional cu cel de achizitionare al masinii respective, este evident ca romanii se vor orienta catre masini de pe segmentul “budget”, in primul rand, ceea ce ar insemna masini care sa le serveasca scopurilor imediate, fara cheltuieli prea mari legate de consumul de carburant, de asigurarea care este cu atat mai scumpa cu cat masina este mai pretentioasa. Desigur, daca nu este vorba de ocazii care cer un alt tip de masina (spre exemplu, intalniri de business pentru profesionistii din diferite domenii, sau evenimente speciale, unde imaginea este cea care conteaza cel mai mult.)

Asa cum Dacia Logan ramane in topul vanzarilor de masini din Romania si in 2016, reusind sa traverseze criza cu brio si devansand chiar si la nivel international producatori mari de masini, la fel si in piata de inchirieri masini din Bucuresti – ca de altfel si in restul tarii – Logan-ul a ramas cea mai solicitata masina pentru clientii care au nevoie sa inchirieze o masina. Dacia Logan are cele mai mici tarife pentru inchiriere (ceea ce reflecta si pretul mic de achizitie si pretul scazut la piese de schimb, si service-ul convenabil, etc), dar ofera in acelasi timp si avantaje. Este o masina solida, adaptabila unor tipuri diverse de teren, o masina incapatoare, cu un portbagaj generos (daca de asta avem nevoie atunci cand calatorim) si este o masina sigura. Mai mult, in functie de dotarile cu care vine masina – mai ales daca vorbim despre un pachet full options – masina poate fu chiar extrem de confortabila. De asemenea, vine in diferite variante de motorizare, ceea ce o face convenabila atat pentru soferi incepatori cat si pentru cei care vor o masina mai puternica. Extrem de versatila si extrem de utila, Logan-ul este un bun prieten la drum si poate de aceea firmele de inchrieri auto conteaza extrem de mult pe acest tip de autovehicul. Flotele principalelor firme rent a car sunt intotdeauna populate de Logan-uri.

Tot in categoria celor mai inchiriate masini intra si Renault-urile, Clio in general. Asemanatoare ca performante Logan-ului, dar poate usor mai confortabil, Renault Clio reprezinta si el o varianta buna, si in plus confera un plus de imagine celor care au prejudecati legate de masinile romanesti si care nu vor sa se alature sutelor de mii de posesori de Logan din Romania. Acestea, sunt, de altfel si masini care nu au niciun fel de restrictie la iesirea din tara din partea companiilor de inchirieri masini, spre deosebire de modelele 4×4 sau de SUV-uri, care de cele mai multe ori nu au verde la trecerea granitei, din pricina precautiilor suplimentare pe care si le iau companiile rent a car.

Masinile de inchiriat au devenit o optiune in foarte multe cazuri, atat pentru calatorii, dar si pentru afaceri.

1) Fie ca esti persoana fizica sau juridica, este posibil sa ai masina in service, in urma unei avarii sau a unui accident. In ziua de azi este practic imposibil sa stai fara autoturism, chiar si pentru cateva zile. Solutia este sa inchiriezi un autoturism!

2) Daca esti turist si vrei sa calatoresti in Bucuresti sau oriunde in Romania, nu ai prea multe variante: autocar, tren sau o masina inchiriata. Foarte multe agentii de turism ofera pachete turistice complete, care ofera pe langa cazare si bilete de avion si oferte de rent a car. Adica, daca calatoresti din Spania in Romania, nu trebuie sa vii cu autoturimul personal, pentru ca este scump si obositor. Solutia cea mai eficienta este sa vii cu avionul si sa inchiriezi o masina!

3) Pentru firme si companii precum Kamo Auto au devenit foarte populare contractele de inchirieri masini pe termen lung. Acest tip de contracte au castigat teren in fata celor de leasing operational sau financiar, pentru ca externalizeaza practic serviciile de transport si mentenanta a flotelor auto din cadrul unei firme.

Toate aceste aspecte demonstreaza ca afacerile de inchirieri auto au un mare potential de dezvoltare in Romania, fiind o sulutie moderna de mobilitate atat pentru afaceri, dar si in scopuri personale sau turistice.