EasyJet a publicat rezultatele complete din primul semestru al anului. Intre octombrie 2020 si martie 2021, compania aeriana low cost a suferit pierderi importante, de numai putin 701 de milioane de lire sterline comparativ cu pierderea de 193 milioane de lire un an mai devreme. Chiar daca pierderea s-a mai aplanat putin, pandemia inca nu se da plecata si nu toata lumea are inca curajul sa calatoreasca.
Semnale pozitive au inceput deja sa apara de o perioada. Intre lunile octpmbrie 2020 si martie 2021, cifra de afaceri a scazut cu pana la 90%, la 240 de milioane de lire sterline. Acest lucru s-a intamplat din cauza scaderii drastice a numarului de pasageri (-89,4% din cauza pandemiei).

La sfarsitul lunii martie, EasyJet dispunea de suma de 2,9 miliarde de lire sterline de lichiditati pentru a traversa cu bine criza provocata de pandemia cu coronavirus.

In ceea ce priveste al treilea trimestru al anului (aprilie-iunie), trimestru inca in curs, easyJet va lucra la doar 15% din capacitate in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2019 (inainte de criza cu alte cuvnte), si spre deosebire de 20% dupa pandemie. Grupul intentioneaza sa creasca progresiv aceasta capacitate incepand cu luna iunie, in functie de situatia sanitara si de restrictiile care urmeaza.
Daca totul decurge conform planului, easyJet urmeaza sa realizeze 500 de milioane de lire sterline economii.

Din cauza incertitudinii in privinta criei sanitare si din cuza vizibilitatii limitate, grupul nu este in masura sa comunice obiective financiare pentru ansamblul exercitiului sau. In perioada iulie-septembrie, compania opera la doar 38% din capacitate si asteptarile pentru ultimele trei luni ale anului sunt din ce in ce mai limitate. Din cauza pandemiei, compania a fost nevoita sa ia un imprumut de 600 de milioane de lire din partea guvernului si a taiat numai putin de 4500 de locuri de munca.