Fostul secretar executiv al PSD, Dorina Mihailescu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiata in calitate de martor in dosarul stenogramelor, ocazie cu care a declarat ca nu a existat nici o inregistrare a stenogramelor sedintelor conducerii partidului. “Inceperea urmaririi penale fata de Stanoiu si Georgescu este o aberatie, avand in vedere ca Parchetul a declansat aceasta urmarire penala pentru a face probe si nu invers, asa cum prevede procedura penala”, a spus Dorina Mihailescu inainte de intalnirea cu procurorii. Referitor la martorul-cheie invocat de presa, stenografa Marioara Stanescu, Mihailescu spune ca femeia a lucrat doar la Guvern si nu a participat niciodata la sedintele Delegatiei Permanente a partidului.

Dorina Mihailescu a mai fost audiata in acest caz, in luna martie, de catre procurorii anticoruptie care, la data respectiva, instrumentau acest caz. Procurorii au reinceput, saptamana trecuta, audierile in dosarul stenogramelor atribuite Delegatiei Permanente a PSD, cand la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a venit presedintele Partidul Initiativa Nationala (PIN), Cosmin Gusa, fost secretar general al PSD.

Citeste si:  Sistem accesibilizat pentru persoanele cu handicap in Capitala

In acest dosar au fost audiati de catre procurorii anticoruptie Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu, insa, in urma unei decizii din mai a Curtii Constitutionale, competenta de solutionare a acestui caz a revenit Parchetului instantei supreme. Urmeaza sa fie audiati toti cei care sunt nominalizati in stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente a PSD. (A.M.)