Din ce este compus un sistem de alarma complet? O intrebare foarte buna la care trebuie sa raspundem pentru a evita probleme de incompatibilitate la intrarea in magazin. Multe persoane nu cunosc ce contine un sistem de alarma si de foarte multe ori intervin probleme cand o persoana doreste sa cumpere un simplu senzor de miscare, iar cand ajunge acasa nu stie cum se monteaza. Problema este prezenta din cauza lipsei de informare.

Un sistem de alarma nu inseamna un simplu senzor de miscare sau o sirena. Acestea nu pot lucra independent. Imaginati-va o masina. Este compusa din zeci de elemente: roti, motor, cutie de viteza, etc. Nu ar putea functiona fara nici una dintre ele. La fel si sistemul de alarma. Nu poti cumpara doar o sirena si sa functioneze de una singura. Este imposibil.

Facandu-le o vizita la showroom celor de la www.SKUT.ro si stand de vorba cu echipa de acolo am aflat foarte multe informatii despre ce contine un sistem de alarma, informatii pe care vreau sa vi le impartasesc in randurile ce urmeaza.

Citeste si:  Piata terenurilor, schimbare de directie

Un sistem de alarma in forma de baza contine 4 elemente foarte importante: centrala, tastatura, senzorii si sirena. Acestea sunt cele 4 elemente de baza care compun sistemul de alarma. Insa asta nu este tot. Desi este perfect functional in aceasta stare este necesara o baterie de backup. Aceasta baterie are un rol extrem de important. Sistemul de alarma este conectat in permanenta la reteaua de curent, iar daca cineva taie cablurile sau curentul este pur si simplu oprit, sistemul de alarma devine inactiv. Iar hotii stiu acest aspect. De aceea o baterie de backup este utila si o putem introduce ca element de baza in realizarea sistemului de alarma. Bateria poate mentine sistemul in viata chiar si 12 ore in functie de capacitate.

In functie de necesitati se pot monta si alte componente la sistemul de alarma, insa acestea sunt optionale si se adauga dupa caz. De exemplu modulele suplimentare  sunt dispozitive care va ajuta sa mariti numarul de intrari in centrala de alarma astfel incat sa puteti conecta mai multi senzori.

Citeste si:  Spațiile de birouri, la mare căutare

Chiar si range extender-ul pentru semnalul radio este un gadget optional ce are rolul de a mari semnalul radio pentru incaperi foarte mari. Insa nu este obligatoriu sa-l folositi daca aveti o locuinta normala.

Centrala de alarma este unitatea de control care preia toate informatiile si le proceseaza. Este creierul sistemului la care se vor conecta toate celelalte componente. Aceasta trebuie sa fie bine protejata intr-o cutie rezistenta si deloc la vedere.

Tastatura este metoda prin care omul comunica cu centrala de alarma, o armeaza sau o dezarmeaza. Fara ea nu se pot efectua setari si nu putem comunica cu alarma. Tastatura este de mai multe feluri si se alege in functie de centrala de alarma incat sa fie compatibile.

Senzorii pe care urmeaza sa-i atasati centralei sunt dupa preferintele fiecaruia. Puteti monta senzori de miscare, de apa, de fum etc. Aflati cati senzori suporta centrala, iar in cazul in care suporta prea putini atunci este nevoie de un modul suplimentar.

Citeste si:  Controverse pe piata imobiliara

Sirena este metoda prin care centrala comunica cu noi si ne avertieaza ca cineva incearca sa ne faca rau. Daca noi comunicam cu centrala prin telecomanda, centrala comunica cu noi prin sirena. Aceasta se declanseaza cand senzorii detecteaza o problema iar centrala proceseaza informatia. Aveti grija la puterea sirenei. De cele mai multe ori trezeste si vecinii.

Bateria de backup este foarte importanta. Atunci cand sistemul de alarma ramane fara curent electric din diferite motive, toata energia va fi obtinuta de la baterie. De obicei hotii taie cablurile electrice cand vor sa faca o spargere, dar tu poti fi cu un pas inaintea lor.

Acestea fiind spuse, asa arata un sistem de alarma. In cazul in care ai intrebari sau nelamuriri poti intreba specialistii de la magazin.