interior-with-bid-dining-room-modern-private-house_181624-17504

Calitatea este, spunem noi, unul dintre indicatorii pe care ar trebui să îi urmezi atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Caracteristicile tehnice se vor ridica la standarde înalte de durabilitate și stabilitate. De asemenea, migala detaliilor este cea care va conferi bun-gust și eleganță, tavanul fiind una din zonele care necesită o muncă meticuloasă. Însă, oricât de multă răbdare am avea pentru a finisa uniform, există șansa foarte mari de a apărea imperfecțiuni care pot dezechilibra design-ul întregii încăperi.

Profilele arhitecturale sunt elemente decorative care ajută din punct de vedere estetico-funcțional și că asigură unitatea spațiului. În ceea ce privește acest element arhitectural, istoria sa este legată de zbuciumatul Ev Mediu, iar dacă noi folosim rozetele pentru plafon, în acele vremuri tulburi rozeta era element de protecție – nu doar de decor – și separa zone foarte clare specifice arhitecturii catedralelor. Rozasă (uneori, rozace) termen utilizat în arhitectură și în decorare (din franceză rosace), este o fereastră circulară în formă de trandafir, executată într-un zid, într-un spațiu ce delimitează și separă o încăpere de alta, într-un perimetru de ocrotire a omului de căderi, executat cu scopul de a fi o barieră de protecție plasată lângă o scară, o zonă de odihnă necesara atunci cand urcai nesfarsitele scări, cu traforuri în piatră, împodobită cu vitralii, caracteristică pentru catedralele și bisericile gotice, așezată pe fațada lor. Din punct de vedere istoric, cuvântul «rozasă» a fost rezervat în mod oficial decorului sculptat, desenului executat ca ornament pe un perete iar cuvântul se traduce literalmente «trandafir» nișă, fenestraj, loggia, arcadă «în formă de floare».Filozofic vorbind, rozetele ni se prezintă ca prototipuri ale modului cum se construiește ordinea în diferite aspecte ale vieții, structura lor fiind determinată de principii ale geometriei, numerelor și răspândirii luminii. Așadar, de ce sa nu le folosești și acasă la tine?

Rozete pentru plafon sunt opțiunile eficiente prin care poți obține armonie în ceea ce privește distribuirea elementelor destinate amenajării, plafonul va căpăta o strălucire aparte, iar oaspeții vor fi plăcut impresionați de aspectul uniform și atenția la detalii.

În ce camere punem rozetele de plafon? Se potrivesc în orice cameră, transformând spațiul într-unul elegant și put together; în unele stiluri – cum e stilul clasic, rozetele pentru plafon nu pot lipsi.. De asemenea, în trendurile de design revin puternic anii 1920 – the new roaring 20s – iar o amenajare ancorată în acea perioadă se bazează pe abundența profilelor arhitecturale.

Pe lângă stilul deosebit, rozetele au și un rol funcțional: acoperirea firelor sau defectelor estetice din jurul corpurilor de iluminat. Polistirenul extrudat este soluția pentru a evita cu succes pagubele pe care le poate avea umezeala asupra pereților și tavanului. Rezistente la schimbări bruște de temperatură și ușor de manevrat, rozetele îndepărtează apariția situațiilor neplăcute și implicit a costurilor suplimentare.

Fabrica de profile este locul de unde poți achiziționa modele speciale de rozete pentru care primează confortul și siguranța ta. De ce suntem atât de convinși când spunem asta? Pentru că:

  • Vei avea parte de consultanță specializată. Există o echipă dedicată și calificată în domeniu care te va ajuta să iei cele mai bune decizii în materie de rozete și nu numai. În funcție de specificitatea cazului cu care te confrunți, o persoanaă se va deplasa în locul indicat pentru a soluționa problemele.
  • În cazul în care situația o cere, poți avea parte și de montaj profesional. În teorie, rozetele sunt foarte ușor de montat și manevrat. Însă, dacă timpul nu îți permite sau pur și simplu crezi că ai două mâini stângi poți apela cu încredere la personal instruit.
  • 100% românesc. Nu îți crește inima de bucurie că un brand românesc stă în spatele unor idei autentice de amenajare?
  • Livrarea este gratuită în București și zonele periferice. Fără eforturi depuse pentru încărcarea și transportul obiectelor. Simplu și rapid.

Într-o lume care se dezbină, avem nevoie de unitate inclusiv în camerele noastre. Rozetele – așa cum chiar și filosofia o atestă – ne oferă claritate, direcție, sens și unitate – atribute necesare în spațiile post-pandemice. Acum mai mult ca oricând acasă trebuie să fie sanctuarul în care te întorci cu drag; spațiile de astăzi nu spun povești, ci sunt ele însele povești – iar pentru ca aceste povești să fie impecabile și unitare, avem nevoie de artificii care să fie ca o pârghie între elemente, precum profilele arhitecturale.