Perioada maxima de acordare a unui credit de nevoi personale fara ipoteca este un aspect important de stiut la solicitarea imprumutului. Cu cat aceasta perioada este mai mare cu atat suma creditata va fi mai mare iar rata lunara mai mica. Perioada de creditare difera de la o banca la alta. Unele banci sunt dispuse sa ne imprumute pe maxim 5 ani, pe cand la altele ne putem intinde cu ratele si pe 10 ani. Exista si limite maxime ale creditului pe care-l putem obtine. De la unele banci putem imprumuta cel mult 5.000 de euro, pe cand altele ne ofera chiar si 20.000 de euro, fara garantii imobiliare.

Avem astfel, pe primul loc, cu o perioada maxima de creditare de 10 ani bancile: BCR, HVB Tiriac Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Finansbank si Volksbank. Urmeaza BRD la creditul Expresso Lejer, Alpha Bank la credite cuprinse intre 5000 si 10000 de euro si Banca Transilvania cu o perioada maxima de creditare de 7 ani. ABN AMRO este singura cu o perioada maxima de creditare de 6 ani. Lista este incheiata de Raiffeisen, OTP, Piraeus Bank, BRD la creditul Expresso Standard si Alpha Bank pentru credite mai mici de 5000 de euro cu o perioada maxima de creditare de numai 5 ani.

Citeste si:  Portughezii anunta ca ar putea sa intre pe piata bancara din Romania

In privinta sumei maxime imprumutate, primul loc este impartit intre HVB Tiriac Bank si Banca ABN AMRO, amandoua oferind un plafon maxim de creditare de 20000 de euro. Tare din spate vine Finansbank cu o suma maxim
a de creditare de 15000 de euro. Cea mai mare pondere in cazul sumei maxime de acordare o are suma de 10000 de euro practicata de majoritatea bancilor: BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, Alpha Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Volksbank, Piraeus. Codasa in privinta aceste sume maxime de creditare este OTP Bank oferind un imprumut maxim de numai 5000 de euro.

Pentru solicitarea creditului, majoritatea bancilor impun necesitatea prezentarii la unua dintre unitatile sale. Doar Bancpost si Banca Romaneasca ofera posibilitatea creditarii prin telefon. Prezentarea la banca fiind necesara doar pentru incheierea formalitatilor. Pentru rezervarea creditului sunt puse la dispozitie numarele de telefon 0.800.110.200 pentru solicitarea unui credit la Bancpost si 021.408.08.08. pentru solicitarea unui credit la Banca Romaneasca.

Citeste si:  Proiectul de modificare a Codului fiscal nu va fi aplicat de la 1 ianuarie

Exista si posibilitatea comandarii unui credit prin internet, precum in cazul BCR.

Toate bancile acorda credite in lei. Mai exista posibilitatea obtinerii imprumutului in euro (BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, Banca Tiriac, ABN AMRO, Alpha Bank, Bancpost, Finansbank, Volksbank, OTP, Piraeu Bank), USD (BCR, Banca Tirirac, Alpha Bank, Bancpost) sau franci elvetieni (OTP Bank).