Cursul Bitcoin s-a prabusit sub pragul de 40 000 de dolari. Dupa anunturile succesive ale lui Elon Musk si rapelul mai multor institutii financiare chinezesti, regina criptomonezilor a pierdut 20% din valoarea sa in doar o saptamana. Cum se intampla mereu, BTC a provocat odata cu ea caderea si celorlalte altcoins.

Dupa ce o perioada a depasit pragul de 60 000 de dolari, Bitcoin a reusit sa se stabilizeze timp de mai multe zile in jurul sumei de 45 000 de dolari. Dupa mai multe zile de stabilitate, BTC a inceput sa scada ajungand sub pragul de 40 000 de dolari.

Dupa mai multe saptamani in care a avut parte de o crestere continua, Bitcoin a pierdut peste 20% din valoarea sa in mai putin de o saptamana. In aceste conditii, unii investitori nu ezista sa profetizeze sfarsitul bull run (perioada de cresteri puternice in jargonul bursei) si reintoarcerea unei bear market (piata a scaderii).

Cum se explica aceasta prabusire a Bitcoin?

Mai multi factori au contribuit la aceasta prabusire a monezii virtuale Bitcoin. Intai si intai de mentionat sunt anunturile successive facute de Elon Musk, fondatrul Tesla, saptamanile trecute. Dupa ce a acceptat BTC ca metoda de plata la inceputul anului, constructorul de masini electrice pare sa se fi razgandit, pretextand unele consideratii de mediu. La scurt timp, Elon Musk a lasat sa se inteleaga ca Tesla ar putea sa isi vanda stocul de Bitcoin.

Recent, trei organisme financiare chinezesti au tinut sa ne aminteasca regulile in materie de investitii in criptomonezi in vigoare in China. Federatia bancara din China a tinut sa aminteasca ca serviciile legate de criptoactive sunt interzise pe teritoriu. Aceasta declaratie nu a facut decat sa suscite teama investitorilor actuali in sector.

Pe langa Bitcoin, si Ethereum a suferit o scadere, a pierdut un procent de 14% in doar o saptamana. Si celelalte monezi virtuale au avut destul de mult de suferit din cauza acestei situatii.