Cursul Bitcoin s-a prabusit sub pragul de 40 000 de dolari. Dupa anunturile succesive ale lui Elon Musk si rapelul mai multor institutii financiare chinezesti, regina criptomonezilor a pierdut 20% din valoarea sa in doar o saptamana. Cum se intampla mereu, BTC a provocat odata cu ea caderea si celorlalte altcoins.

Dupa ce o perioada a depasit pragul de 60 000 de dolari, Bitcoin a reusit sa se stabilizeze timp de mai multe zile in jurul sumei de 45 000 de dolari. Dupa mai multe zile de stabilitate, BTC a inceput sa scada ajungand sub pragul de 40 000 de dolari.

Dupa mai multe saptamani in care a avut parte de o crestere continua, Bitcoin a pierdut peste 20% din valoarea sa in mai putin de o saptamana. In aceste conditii, unii investitori nu ezista sa profetizeze sfarsitul bull run (perioada de cresteri puternice in jargonul bursei) si reintoarcerea unei bear market (piata a scaderii).

Cum se explica aceasta prabusire a Bitcoin?

Mai multi factori au contribuit la aceasta prabusire a monezii virtuale Bitcoin. Intai si intai de mentionat sunt anunturile successive facute de Elon Musk, fondatrul Tesla, saptamanile trecute. Dupa ce a acceptat BTC ca metoda de plata la inceputul anului, constructorul de masini electrice pare sa se fi razgandit, pretextand unele consideratii de mediu. La scurt timp, Elon Musk a lasat sa se inteleaga ca Tesla ar putea sa isi vanda stocul de Bitcoin.

Citeste si:  Actiunile SIF s-au ieftinit cu 1,9%

Recent, trei organisme financiare chinezesti au tinut sa ne aminteasca regulile in materie de investitii in criptomonezi in vigoare in China. Federatia bancara din China a tinut sa aminteasca ca serviciile legate de criptoactive sunt interzise pe teritoriu. Aceasta declaratie nu a facut decat sa suscite teama investitorilor actuali in sector.

Pe langa Bitcoin, si Ethereum a suferit o scadere, a pierdut un procent de 14% in doar o saptamana. Si celelalte monezi virtuale au avut destul de mult de suferit din cauza acestei situatii.