China isi continua razboiul impotriva criptomonedelor. Guvernul chinez a inceput o campanie activa in incercarea de a frana industria “mining-ului” criptomnnedelor, o practica ce vizeaza sa produca noi active datorita puterii de calcul oferita de computer, interzicand astfel practicarea acestui lucru in Sichuan, regiune-cheie din sud-vestul tarii.

China reprezinta prima producatoare mondiala de active sub forma de criptomonede, cu aproximativ 80% de schimburi mondiale, in ciuda unei interdictii de schimburi interne care dateaza din anul 2017. Insa, in ultimele luni, mai multe provincii au ordinat inchiderea companiilor de sector instalate pe teritoriul lor. Interdicitia cu privire la mining in provincial Sichuan a provocat inchiderea unui numar de 26 de companii saptamana trecuta, o informatie care pana in prezent nu a fost confirmata de autoritati insa aparuta pe retelele scoiale chinezesti si confirmata de fostii producatori de criptomonede.

Sichuan este a doua provincie producatoare de criptomonede dupa Xinjiang (nord-vest) insa aceasta concentreaza, conform cotidianului oficial Global Times, 90% din capacitatile de mining de bitcoin ale tarii, care este primul producator mondial. Consecinta acestei interdictii, cursul bitcoin era deja in scadere cu aproximativ 7,5% luni, la 32, 918 dolari la ora 7:45.

Citeste si:  Bani pentru entitatile nonprofit

Conform acestor surse, furnizorii de energie au primit ordinul de a inceta sa furnizeze electricitate acestor companii inca de duminica in timp ce autoritatile locale au fost incitate sa caute si sa inchida companiile in cauza, intr-o provincie considerata pana in prezent principala producatoare de criptomonede din China.

Duminica seara, furnizarea de energie avand ca destinatie aceste companii era complet oprita, conform mass-media chineza. Un fost producator a confirmat faptul ca “totul era pe cale sa se inchida” si ca verificari au fost realizate pentru a se asigura ca totul decurge conform planului. Aceasta operatiune intervine in timp ce China incearca sa reduca importanta criptomonedelor in tara, atat din motive ecologice cat si economice. Ramane de vazut ce se va intampla cu criptomonedele in China pe viitor.