Banco Santander pregateste o noua lovitura dura pentru angajatii Banco Santander dupa eliminarea a peste 3200 de posturi in 2019. De data aceasta, banca vrea sa concedieze numai putin de 4000 de angajati in Spania. O cifra ce ce reprezinta 13% din efectivele sale. Aceasta veste a fost data de reprezentantii de sindicat in urma unei sedinte cu conducerea.

Prima banca din tara a inregistrat o pierdere de 9 miliarde de euro in primele noua luni ale anului. Conducerea invoca o crestere a serviciilor online. Se estimeaza ca pandemia a accelerat puternic acest fenomen. Se asteapta ca tranzactiile din cadrul agentiilor sa se reduca si mai tare, la cel putin jumatate in urmatorii doi ani si prevede inchiderea unui numar mare de sucursale.

 

Bancile din intreaga lume afectate

Bancile din intreaga lume au anuntat reduceri de personal, reduceri care afecteaza numai putin de 75.00 de angajati. Insa, conform estimarilor, numarul concedierilor il va depasi pe cel de 80.000 de anul trecut. Cel putin asa sustine Bloomberg conform numeroaselor calcule efectuate pe acest subiect.

Spania, una din cele mai afectate tari din cauza pandemiei. Anul trecut, Banco Santander declara ca va accelera planurile de reducere a costurilor din Europa. A setat un obiectiv de economie de un miliard de euro, asta pana la sfarsitul anului 2020.

Banco Santander incepe concedierile

Astfel, incepand cu acest an, Banco Santander va incepe sa isi ajusteze reteaua de distributie cu scopul de a raspunde cresterii rapide a tranzactiilor digitale, cresteri accelerate de un blocaj in Spania care s-a intins pe o perioada de trei luni.

Tot anul trecut, Lloyds Banking Group Plc din Marea Britanie a anuntat ca urmeaza sa concedieze numai putin de 1070 de angajati. Creditorul olandez ING Groep NV estimeaza o reducere de 1000 de locuri de munca. Asta pana la sfarsitul acestui an. Se pare ca anul 2021 nu vine deloc cu vesti bune in sectorul financiar deoarece pandemia cu coronavirus, care a debutat in urma cu aproape un an in Europa, este departe de a se incheia.