Spalarea regulata a masinii va ajuta sa va mentineti starea buna a caroseriei. Cele mai multe masini sunt supuse la multi factori contaminanti, cum ar fi particulele de pe drum, praf de la franare si zilnicele urme de la pasari. Prin curatarea regulata a masinii si eliminarea acestor contaminanti inainte de a ataca vopseaua masinii, veti prelungi durata de viata exterioara a autovehiculului.

Majoritatea persoanelor ce detin un autoturism il duc la spalatorie saptamanal, altii mai rar, iar altii poate chiar mai des. Sunt si persoane carora insa le place sa isi curete singuri masina, ajungand mult mai rar la o spalatorie profesionista. Spalarea masinii cu mana este o sarcina simpla care se poate face cu produsele de curatare de baza. Daca doriti sa va spalati masina cu mana, iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti un finisaj profesionist si satisfacator.

Parcati masina departe de soare. Acest lucru va impiedica uscarea prea rapida a autovehiculului, rezultand semne de apa pe caroserie.

Citeste si:  Mini realizeaza o productie record in 2005

Pastrati echipamentul de curatare langa masina, adica o galeata cu apa fierbinte, cu o formula de curatare si o galeata de apa rece, care va va permite sa spalati unelte precum bureti si carpe.

Verificati daca toate geamurile si usile masinii sunt inchise.

Daca aveti un furtun, utilizati-l pentru a indeparta murdaria din exteriorul masinii.

Spalati masina pe fiecare parte, folosind buretele si apa calda cu sapun. Este mai bine sa incepeti cu plafonul masinii si sa curatati de sus si in jos. Clatiti murdaria acumulata pe burete in mod regulat.

Dupa ce fiecare parte a masinii a fost curatata, asigurati-va ca ati clatit-o cu apa rece, utilizand fie furtunul, fie galeata cu apa.

Continuand sa va spalati masina, verificati daca restul vehiculului ramane umed: este mai bine sa folositi o carpa pentru a usca intreaga masina dupa ce ati terminat curatarea, decat sa o lasati sa se usuce in aer liber. Spalati partea inferioara a masinii si rotile ultimele: acestea vor fi in mod normal cele mai murdare parti ale masinii dvs.

Citeste si:  Dacia, companie europeana

Spalati jantele folosind o perie de curatare a rotii, daca aveti una, daca nu utilizati o carpa. Daca este posibil, utilizati furtunul pentru a elimina murdaria ramasa.

Clatiti partea inferioara a masinii si rotile cu apa rece si curata (fie cu furtunul, fie cu galeata cu apa).

Uscati masina utilizand un prosop curat. Facand acest lucru in loc sa va lasati masina uscata in aer liber, veti impiedica aparitia marcilor de apa. Aceste urme sunt cauzate de depozitele de minerale din apa: atunci cand apa se evapora, depozitele de minerale sunt lasate pe caroseria masinii, creand urme.

Aplicati ceara daca doriti.

Spaland masina cu mana, veti fi mai dispusi sa inspectati caroseria masinii si sa observati orice zgarieturi, decolorari sau coroziune. Observand aceste defecte suficient de devreme, le puteti rectifica mai repede, economisind plata unui serviciu de acest gen. Si pentru masina este curata, e numai buna de plecat la drum, mai ales ca exista si sanctiuni atunci cand autoturismele sunt murdare si limiteaza vizibilitatea soferilor. Pentru un drum in siguranta, si pentru a ajunge la destinatie, va recomandam sa utilizati o harta rutiera, online si interactiva ce va indica traseul si distanta rutiera de parcurs.

Citeste si:  Noul Cod Rutier - aplicat de la 1 decembrie