Patronii grupurilor europene de automobile au decis sa se uneasca pentru combaterea proiectului Uniunii Europene de reducere a emisiilor de CO2 pâna in 2012, a declarat Wendelin Windeking, patronul de la Porsche, in editia de luni a cotidianului german Handelsblatt, cu trei zile inaintea deschiderii salonului de automobile de la Frankfurt, relateaza din Berlin AFP, citata de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Pentru Windeking, proiectul de reducere la 120 de grame pe kilometru, fata de circa 160 in prezent, a emisiilor de gaze provenite de la masinile noi in urmatorii cinci ani este “total naiv”. Omologul sau, Christian Streiff, patronul constructorului francez Peugeot, citat de ziar, considera planul ca fiind “total nerealist”. Cele doua grupuri au decis sa faca front comun si sa adopte o atitudine ferma fata de UE.

“Am cazut de acord asupra bazelor unei reglementari in cadrul ACEA”, a adaugat Matthias Wissman, presedintele asociatiei constructorilor germani VDA. Potrivit publicatiei, constructorii europeni de automobile nu au reusit sa convina detaliile actiunii lor. AFP mentioneaza ca UE ii ameninta pe constructorii de automobile cu sanctiuni financiare daca nu se conformeaza noilor reglementari, care sunt criticate de multi constructori, inclusiv DaimlerChrysler. Comisia Europeana doreste sa-si prezinte proiectul cel târziu in primul semestru al anului 2008.