Oficialii VW au declarat ca succesul modelelor care se produc in fabrica sa din Slovacia au generat nevoia de marire a capacitatii de productie. Slovacii sunt rasfatatii grupului german, aici fabricandu-se modele superpremium precum SUV-urile Touareg sau Audi Q7, dar si popularul Volkswagen Polo. O alta masina destinata pietei high-end produsa aici este modelul celor de la Porsche, Cayene. In 2005 slovacii au produs 218 mii de unitati, iar productia pentru 2006 este calculata la 240 de mii de masini.

Seful fabricii slovace, Thomas Schmall a declarat ca in viitor vor fi aduse pentru a fi produse aici si alte modele al grupului german. Schmall a tinut sa precizeze ca „productia nu a crescut semnificativ, ci a ajuns la un nivel de satisfacere a nevoilor curente. In viitor putem produce aici si alte modele Volkswagen.”

Fabrica Volkswagen este unu dintre cei mai importanti agenti economici din Slovacia, iar lansarea si succesul din 2006 al modelului Audi Q7 i-a crescut cifra de afaceri cu 20 de procente. Guvernul slaovac spera ca pana la sfarsitul lui 2010 sa detina cel mai bun raport masina construita, pe cap de locuitor, din lume. Raportul se poate traduce printr-un venit mare pe cap de locuitor si un PIB pe masura.

Cifra va fi atinsa cu ajutorul celor de la PSA Peugeor/Citroen si a coreenilor de la Kia Motors, companii care au demarat constructia facilitatilor de productie pe teritoriul Slovaciei.