Daca ai camere de supraveghere de exterior care afiseaza imagini blurate pe timp de noapte si imagini clare pe timp de zi, atunci este posibil ca acestea sa sufere din cauza condensului.

Condensul are o multime de efecte negative:

  • genereaza imagini neclare, blurate si acaparate de ceata;
  • Poate sa provoace coroziunea materialelor din care este realizata camera;
  • Poate afecta functionarea pe termen lung a camerelor.

Cum se formeaza condensul pe camerele de supraveghere?

In general, condensul apare pe camerele care nu sunt bine sigilate din fabrica. Daca alegi camere de supraveghere produse de branduri de incredere, cum ar fi Hikvision sau Dahua, s-ar putea ca aceasta problema sa nu apara niciodata. Daca alegi camere no name, cea mai intalnita situatie in care apare condensul este cea in care sunt schimbari frecvente de temperatura.

De regula, camerele de supraveghere de exterior sunt cele mai expuse, deoarece sunt solicitate de furtuni, ploi abundente si alte conditii meteo mai mult sau mai putin extreme.

Citeste si:  Bresele de securitate ar putea scoate din activitate majoritatea firmelor mici

De asemenea, condensul poate sa apara si in cazul in care camerele de interior sunt montate la exterior, deoarece nu au un protectie IP65 foarte mare. Atat despre camere dar si despre toate celelalte componente ale unui sistem de supraveghere video poti sa citesti si pe bzi.ro.

Ce masuri poti lua pentru a evita aparitia condensului?

  1. Foloseste o panza de microfibra ori de cate ori apare condensul. Este suficient sa stergi lentilele cu atentie pentru a elimina orice urma de condens. Poti folosi si uscatorul de par pentru a elimina ceata din imaginile de pe camera.
  2. Foloseste un spray anti-ceata pe carcasa de protectie. Daca te confrunti foarte des cu problema condensului poti sa aplici un spray anti ceata. Acesta se aplica pe capacul exterior al obiectivului si trebuie sa fie folosit regulat.
  3. Asigura-te ca ai o carcasa impermeabila pentru camera. Carcasele impermeabile sunt ideale, mai ales daca ai instalat camera in conditii meteorologice nefavorabile, cu schimbari bruste de temperatura si de vreme.
  4. Plicurile cu silicagel pot fi de un real ajutor. Acestea absrorb umezeala si ajuta la evitarea aparitiei condensului. Este suficient sa le pui in carcasele camerelor, cat mai aproape de lentile.
  5. Poti folosi carcase incalzite. Pe piata gasesti si varianta unor carcase incalzite. Acestea sunt foarte eficiente pentru indepartarea condensului si pentru protectia camerelor de riscul inghetului.
Citeste si:  Orange lanseaza un nou serviciu pentru clientii business