Pentru prima data lista celor mai bogati oameni din America, Forbes 400, consta in intregime din persoane a caror avere este mai mare de un miliard de dolari, a anuntat revista Forbes, care realizeaza anual acest top, transmite AP, citata de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

Forbes informeaza ca în 2006 averile însumate ale persoanelor cuprinse în Forbes se ridica la 1.250 miliarde dolari, comparativ cu 1.130 miliarde dolari anul trecut.

În continuare primele doua pozitii sunt ocupate de Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 53 miliarde dolari si magnatul Warren Buffett cu o avere de 46 miliarde dolari. Gates a ocupat fara întrerupere pozitia de lider în ultimii 13 ani, în timp ce Buffett s-a clasat pe locul doi în fiecare an din 1994 si pâna în prezent, exceptând 2000, an în care Larry Ellison, fondatorul si directorul general de la Oracle Corp., a ocupat pentru scurt timp locul secund în Forbes 400.

Un salt spectaculos a realizat în ultimul an magnatul cazinourilor, Sheldon Adelson, care a trecut de pe locul 15 pe locul 3 cu o avere estimata la 20,5 miliarde dolari. Forbes estimeaza ca Adelson a câstigat, în medie, aproximativ un milion de dolari pe ora în ultimii doi ani.

Fondatorii motorului de cautare Google Inc., Sergey Brin si Larry Page, au câstigat si ei, în medie, aproximativ 13 milioane dolari în fiecare zi din ultimii doi ani, clasându-se pe locul 12 si, respectiv, 13 în Forbes 400, comparativ cu locul 16 ocupat la egalitate în 2005.

În fruntea listei celor mai bogati oameni din America se regasesc nume importante din industria IT, percum: Bill Gates, Paul Allen (co-fondatorul Microsoft), Michael Dell (fondatorul si presedintele companiei Dell Inc., cel mai mare producator mondial de PC-uri), Larry Ellison (fondatorul si directorul general de la Oracle Corp.), Sergey Brin si Larry Page (fondatorii motorului de cautare Google Inc.).

De asemenea, cei mai multi miliardari americani traiesc în California, care gazduieste 90 din persoanele cuprinse în Forbes 400, alti 44 traind în New York.

Sursa: Rompres & SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©