eafacere

Este bine cunoscut faptul ca pretul unui apartament este direct proportional cu suprafata utila a acestuia. Tocmai de aceea, oamenii care sunt in cautarea unui apartament si dispun de un buget limitat prefera sa cumpere, in general, apartamente cu 2 camere.

Cu toate acestea, familiile cu mai multi membri, care au nevoie de mai mult spatiu trebuie sa gaseasca o locuinta potrivita pentru nevoile lor. In consecinta, unii opteaza pentru casa, in timp ce altii aleg apartamente mai mari, cu mai multe camere.

Cine cumpara apartamente mari in Capitala?

Preturile apartamentelor din Capitala sunt unele dintre cele mai mari de pe piata imobiliara de la nivel national. Totusi, exista diferente destul de mari intre preturile imobilelor, in functie de zonele in care acestea sunt amplasate.

De exemplu, un apartament situat intr-o zona centrala poate fi chiar mai scump decat un apartament mai mare sau mai nou dintr-o zona situata la periferia orasului. Chiar si in aceste conditii, exista cumparatori pentru apartamente cu 4 camere in Bucuresti.

De obicei, acestia prefera apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi, unde pot gasi adesea un raport calitate – pret foarte avantajos. Fie ca aleg sa le cumpere din stadiul de proiect, cand pretul unui apartament este mai mic decat nivelul pietei, reprezentand astfel o investitie foarte profitabila, fie ca le cumpara ulterior, cu ajutorul unui credit bancar, noii locatari se vor bucura de o constructie durabila si moderna, cu acces la numeroase facilitati, precum si cu locuri de parcare.

Toate acestea dovedesc faptul ca astfel de apartamente, din cadrul unui ansamblu rezidential, sunt locurile ideale pentru familiile cu copii.

De ce aleg oamenii apartamente in detrimentul caselor?

Cei care isi doresc sa se mute in Capitala au nevoie sa fie cat mai aproape de zone importante, cum sunt cele de birouri – unde se afla locul de munca – institutii de invatamant pentru copii si chiar centre comerciale, astfel incat timpul alocat cumparaturilor pentru casa sa nu fie unul foarte lung.

Prin urmare, acestia prefera sa investeasca intr-un apartament care este situat in oras. In general, casele sunt construite fie la periferie, fie in localitatile din imprejurimile Bucurestiului, motiv pentur care trebuie sa apeleze de cele mai multe ori la masina personala pentru a ajunge la destinatie, petrecand astfel mult timp in traficul din oras.

Acestea sunt motivele pentru care oamenii aleg sa cumpere apartamente mari in Capitala, dar trebuie mentionat ca numarul celor care opteaza pentru un imobil cu mai multe camere este mic.