casa sau apartament

Pentru a gasi o proprietate de calitate este necesar sa raspunzi la o multime de intrebari. Intr-adevar, numeroase sunt criteriile necesare pentru a identifica si alege corect intre un apartament nou si o casa. Iata cateva sfaturi pentru o achizitie imobiliara de succes.

Cum alegi ce tip de locuinta ti se potriveste?

A opta pentru un apartament sau o casa atunci cand investesti intr-o resedinta principala este o decizie importanta. Intr-adevar, acest raspuns trebuie sa se bazeze in primul rand pe gustul personal si pe stilul de viata pe care ti-l doresti si cu care esti obisnuit. In plus, trebuie sa iei in considerare si criteriile de alegere a fiecarei proprietati care vor afecta finantarea acestui proiect.

Identificati-ti nevoile in materie de locuinte

Casa si apartamentul sunt alegeri complet opuse, va trebui sa alegi in functie de nevoile tale actuale in ceea ce priveste

Citeste si:  Asigurarea locuintei - ce poate acoperi si cum se procedeaza concret

-locatia
-metri patrati
-situatia ta familiala

Daca alegi o casa, acest tip de proprietate este perfect adaptata nevoilor unei familii. Intr-adevar, majoritatea acestor proprietati sunt insotite de un spatiu exterior, o gradina este de cele mai multe ori, un criteriu extrem de cautat. O casa va depinde in principal de componenta gospodariei, trebuie sa iei in considerare si ceea ce doresti sa faceti in casa, cum ar fi diferite lucrari de renovare. Intr-adevar, trebuie sa iei in considerare pretul casei, pretul lucrarilor si cat va va costa in total.

Daca, pe de alta parte, te intereseaza mai mult un apartament, acesta are mai putin spatiu si este mai potrivit pentru anumite nevoi. Un cuplu fara copii isi poate permite cu usurinta un apartament cu doua camere. Cu toate acestea, o familie se va acomoda mai repede intr-un apartament cu trei camere. De asemenea, apartamentele sunt mai apreciate de pensionari.

In plus, pentru tineri, atunci cand este vorba de prima lor achizitie, apartamentul este un mare avantaj. Este o proprietate accesibila tuturor si, spre deosebire de o casa, poate fi mult mai bine situat in centrul orasului.

Citeste si:  Sfaturi de siguranta pentru atunci cand pleci in concediu

Sursa: https://pepseo.fr/comment-choisir-entre-un-appartement-et-une-maison/