Blocurile noi de locuinte au inceput sa apara in special in Bucuresti si in Cluj-Napoca, existand proiecte si in alte orase, dar nu de aceeasi amploare, ci doar exemple izolate. Si totusi, si in Bucuresti si Cluj-Napoca abia a inceput mai serios construirea de apartamente noi la scara larga, in sistem de ansamblu/complex rezidential.

Majoritatea proiectelor sunt in constructie sau, mai mult, in faza de proiect, insa industria de specialitate va exploda in perioada imediat urmatoare pe piata imobiliara romaneasca. Bucuresti si Cluj-Napoca au luat exemplul marilor orase din Europa si Statele Unite ale Americii si este de asteptat ca aceste exemple romanesti sa fie ulterior “clonate” si in alte orase precum Constanta, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Suceava, Oradea, Arad si nu numai.

Printre cele mai importante proiecte care au deschis piata in Bucuresti se evidentiaza Planorama, construit in zona Doamna Ghica de Euro Habitat SRL si vandut exclusiv prin agentia imobiliara Neocasa. Planorama a anuntat deja ca s-au inceput vanzarile si pentru cea de-a doua cladire a proiectului, conform www.planorama.ro.

Apartamente noi a oferit si Noor, complex rezidential alcatuit din 4 blocuri cu 200 de apartamente, dezvoltat de ACM 4 SA (www.acm4.ro), in zona Titan. Apartamentele sunt spatioase, de la 89 la 158 de metri patrati. “Construit in zona Diham, Complexul rezidential Noor este situat la doar 10 minute de centru, de la Piata Unirii. NOOR reprezinta un ansamblu de 4 blocuri, legate arhitectural printr-o multime de avantaje reprezentative din puntul de vedere al modernitatii: spatii extrem de generoase, finisaje de mare finete, gresie si faianta din Italia, jacuzzi, centrale termice proprii, aer conditionat si parcari subterane”, se precizeaza pe www.noor.ro.

“Aceste dotari sunt valabile pentru fiecare apartament. In plus, parterul fiecarei cladiri va gazdui spatii comerciale absolut indispensabile unei vieti extrem de active: minimarket, spalatorie ecologica, farmacie, coafor, cafenea. Generozitatea spatiului, rafinamentul utilitatilor, adaptate standardelor unei vieti moderne, pozitionarea avantajoasa, toate aceste atribute recomanda Noor drept o alternativa de neocolit in alegerea unei case”, se arata in aceeasi sursa, citata de www.SMARTfinancial.ro.

Compania care dezvolta Noor se remarca prin experienta in constructii, executand in acesta perioada si obiective precum: spatii cazare 1400 locuri pentru Universitatea Bucuresti; camin studentesc 451 pentru Academia de Studii Economice Bucuresti; bloc R10 Virtutii pentru Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti; 117 unitati locative in ansamblul Henri Coanda pentru Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti; Magistrala 4, Racord 2, reabilitare urbana 1 Mai – Pod Constanta pentru Metrorex; Magistrala 4, Racord 2, reabilitare urbana zona statiei Parc Bazilescu pentru Metrorex; Sediu Primaria Voluntari.

Alte proiecte imobiliare sunt Northpoint Residence (ansamblu rezidential situat in Corbeanca in zona Paradisul Verde, www.northpointresidence.ro), Golden Residence (Otopeni, in vecinatatea strazii Steaua Rosie, www.golden-residence.ro), Edenia (7 blocuri de apartamente in zona Titan, www.edenia.ro), Mackenzie Residence (www.urbanscapes.ro), Central Park (in centrul Bucurestiului, www.centralpark.ro), City Center Residence si Brilliant Condominium (www.egi.ro), Asmita Gardens (www.asmitagardens.ro), Terra Residence (9 modele de apartamete, www.ansamblu-stefanesti.ro).

Ansamblul rezidential InCity Residences a fost lansat recent de catre Anchor Grup in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Parlamentului. Complexul rezidential va fi situat in imediata apropiere a centrului comercial Bucuresti Mall si va include 500 de apartamente cu o arhitectura moderna si finisaje interioare personalizate. InCity Residences este situat pe Calea Dudesti, la cateva minute de Bucuresti Mall, Piata Alba Iulia si Piata Unirii.

Ansamblul rezidential va fi format din patru blocuri cu 17 etaje, cu garsoniere, apartamente cu doua, trei sau patru camere, dar si triplexuri tip penthouse, situate pe trei niveluri, cu trei pana la cinci camere. InCity Residences ofera 14 tipuri de apartamente, cu suprafete variind de la 60 pana la 239 de metri patrati, planuri de etaj flexibile si eficiente, precum si finisaje interioare personalizate, de calitate, utilizand marci recunoscute international.

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©